Clubul Politic al Femeilor și-a deschis ușile și la Soroca

0
58

Prima întâlnire în cadrul Clubului Politic al Femeilor a avut loc recent în incinta Incubatorului de Afaceri Soroca, la care au venit persoane interesate de eveniment din Soroca, atît femei, cât și bărbați, care ocupă funcții în diverse domenii de activitate.

Coordonatoarele Clubului, Tatiana Covalciuc și Tatiana Procopii, ne-au comunicat că asemenea întâlniri non-formale vor avea loc cel puțin o dată pe lună și urmează a fi extinse în mai multe sate din raion. Clubul va pleda pentru respectarea drepturilor femeilor în domeniile unde acestea duc lipsă de oportunități, la fel și în cazul bărbaților.

“Acesta este cel de-al șaptelea club inițiat în cadrul proiectului. La început am lucrat cu cinci raioane, iar anul acesta au fost selectate altele două, Soroca și Orhei. Avem nevoie de femei atât în viața politică, cât și în cea decizională, deoarece dacă în Republica Moldova sunt cca de 52% de femei, acestea să fie atât de slab reprezentate în partidele politice, în administrația publică centrală și în genere în funcții de decizie, nu ar fi corect. Nu urmărim ca prin intermediul cluburilor noastre să înlăturăm cumva bărbații, ci dorim să milităm pentru crearea de oportunități de manifestare pentru femei în domeniile de viață,  unde acestea nu sunt pe deplin reprezentate”, a declarat Violeta Dumitrașcu, coordonatoarea Proiectului.

Cristina Ursachi, conducătoarea Formației folclorice „Busuioc”, ne-a comunicat că neapărat va veni la întrunirile , organizate de CPF Soroca, deoarece sunt puse în dezbatere teme interesante, care privesc pe fiecare din noi. “Orice lucru bun are la bază oameni cu inițiativă. La rândul nostru, încercăm să ne implicăm și să mobilizăm cât mai multă lume, pentru a face o schimbare în comunitate, nu doar la nivel de discuții, dar și de acțiune”, susține tânăra.

Organizatorii își propun ca clubul să fie o entitate non-formală, care va aduna în jurul său femei și bărbați,  tineri și tinere, care dețin diferite funcții și poziții sociale, pentru a pune în discuție problemele cu care se confruntă societatea noastră din perspectiva egalității de gen.

Una din temele ce urmează a fi discutate în cadrul cluburilor este educația de gen în familie, în grădinițe sau la școală.

Sugestiile și concluziile participanților ,vizavi de problemele discutate în cadrul clubului, vor fi înaintate administrațiilor publice locale (I și II), pentru a fi incluse pe agenda lor de lucru.

Activitatea dată face parte din cadrul proiectului “CPF plus/ Clubul Politic al Femeilor pentru o politică loială, umană și solidară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.