„Vedetele” de la Slobozia-Vărăncău (FOTO/VIDEO)

0
97

Locuitorii satelor din raion, așezate pe malul Nistrului, au ocazia să admire în fiecare zi stolul de lebede care și-au găsit adăpost în regiune. Dacă la Soroca sunt admirate de la distanță, atunci la Slobozia-Vărăncău lebedele sunt mai aproape de oameni.

Păsările s-au obișnuit ca locuitorii să se împarte cu hrana lor. Un tânăr din Slobozia-Vărăncău, Marin Boțoc, care a transmis acest video redacției, ne-a spus că unele lebede ciugulesc chiar din mâini.

Consătenii săi vin adesea la Nistru să facă poze cu lebedele, pe care apoi le postează pe rețelele de socializare. Acestea au devenit vedetele acestui sezon.

Marin susține că o parte au câte un semn la picior, pe care este indicat denumirile diferitor țări europene. Mulți din locuitorii satului spun că sunt impresionați de mărimea, dar și de numărul lor în acest an.

Reamintim că Ministerul Mediului a interzis vânatul la 12 specii de animale și păsări pentru sezonul de vânătoare 2016-2017. Este vorba despre cerbi, căpriori, bursuci, iepuri, potârnichi, gâște, rațe, lișițe, găinușa-de-baltă, becaține mari, porumbei și mistreți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.