Profesorii elevilor performeri premiaţi de autorităţile raionale (VIDEO)

0
97

Vineri, 3 februarie, în cadrul unei ceremonii festive, alături de elevii performeri din raionul Soroca şi pedagogii lor au fost premiaţi de către autorităţile publice raionale.

De câţiva ani, Consiliul raional Soroca oferă premii băneşti celor mai activi şi bravi elevi, care ocupă locuri premiante la olimpiadele republicane, raionale sau alte concursuri prestigioase, dar şi pedagogilor lor. Premierea s-a desfăşurat  în sala de festivităţi a liceului „Constantin Stere”, cu participarea preşedintelui raionului, Ghenadie Muntean, vicepreşedintelui Vladimir Nicuţa şi a şefului Direcţiei Învăţământ Soroca, Ghenadie Donos.

Ghenadie Muntean, președintele raionului Soroca

În acest an, comisia de concurs a acceptat pentru premiere 90 dosare ale elevilor şi 65 dosare a cadrelor didactice din 7 instituţii de învățământ. Valoarea premiilor, în  toate cazurile, fiind calculată în funcţie de performanţe.

Astfel, lider printre pedagogii elevii cărui au adus acasă cele mai multe şi mai prestigioase victorii, este Victor Ciuvaga, profesor de fizică, LT „Constantin Stere”. Elevii săi au adus în palmares:  locul I la concursul național” Cel mai bun elev inovator’, locul I la concursul republican  de Ştiinţe şi Inginerie Mold SEF, 10 locuri premiante la concursul de Fizică „ In memoriam Petru Medveţchi”, 10  locuri premiante   la concursul  ”Galileo”, 6 locuri premiante la concursul ”In memoriam Mihai Marinciuc”, 6 locuri  premiante  la Concursul   de Fizică „IMPULS, 4 locuri premiante la olimpiada republicană, 5 locuri premiante la olimpiada raionale.

Pentru munca depusă cu elevii, profesorul a primit un premiu în valoare de 17 066 lei.

Victor Ciuvaga, profesor

Rezultate frumoase au înregistrat şi elevii doamnei Rodica Roman profesoară de fizică la acelaşi liceu: 5 locuri premiante la concursul   de Fizică „ In memoriam Petru Medveţchi”, 1  loc premiant   la concursul republican ”Galileo”, 1 loc premiant , ”In memoriam Mihai Marinciuc”, 1 loc premiant  la Concursul  republican de Fizică „IMPULS”, 2 locuri premiante la olimpada republicană, 2 locuri premiante la olimpiada  raională. La rândul său, doamna Roman a fost premiată de către APL  cu 4800 lei.

Diana Vlas, profesoară de limba engleză la liceul „Petru Rareş”, eleva cărei, anul trecut s-a plasat pe locul I, salută gestul autorităţilor raionale: „E prima dată când asiste la aşa ceremonie. Ideea este foarte bună, deoarece astfel se motivează nu doar profesorii, dar şi elevii să participe activ la olimpiade şi să se pregătească mai bine”.

Profesoara de limbă şi literatură română de la liceul Constantin Stere”, Drăgălina Gumenco, este cea mai tânără premiantă printre pedagogi, opinează: „Este o idee minunată de a premia elevii, pentru că îi motivează să înveţe, să prietenească cu cartea şi într-adevăr este un stimul bun pentru a viitorul acestor copii, iar pentru profesori este un stimul bun de a lucra”.

Lista completă a pedagogilor premiaţi o vedeţi AICI.

În total, potrivit proiectului de decizie al Consiliului raional Soroca, autorităţile raionale au oferit premii în valoare de 114198 lei, dintre care pentru premierea elevilor 58200 lei, pentru cadrele didactice – 56598 lei.

Vezi AICI şi elevii premianţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.