Elevii cu performanţe deosebite-premiaţi de autorităţile raionale (FOTO/VIDEO)

1
186

Zeci de elevi, care au înregistrat performanţe deosebite în anul de studii 2015 -2016, au fost premiaţi de autorităţile raionului. Recent, Consiliul raional Soroca a adoptat o decizie prin care a oferit Diplome şi Premii băneşti olimpicilor şi elevilor care au ocupat locuri premiante la diverse concursuri. Gestul autorităţilor are ca scop stimularea elevilor pentru participarea activă în procesul de învăţământ, dar şi în semn de recunoştinţă pentru  rezultate remarcabile şi faima raionului adusă pe această cale de către tinerii soroceni.

Elevii au fost felicitaţi de conducerea raionului, la ceremonia desfăşurată în sala de festivităţi a liceului „Constantin Stere” din oraşul Soroca,  fiind prezenţi preşedintele raionului Ghenadie Muntean şi vicepreşedintele Vladimir Nicuţa. Mesaj de felicitarea le-a adresat elevilor şi domnul  Ghenadie Donos, şeful  Direcţiei Învăţământ.

Pe lângă cuvinte de laudă, recunoştinţă şi încurajare, tinerii soroceni au primit diplome şi premii băneşti, valoarea premiilor a fost calculată în conformitate cu performanțele elevilor.

Astfel, printre lideri, cu premiul în valoare de 4400 lei este Rusu Iulian, elev  al clasei a X-a la liceul „Constantin Stere”, care în anul trecut de studiu s-a remarcat prin: locul I la olimpiada raională  la  fizică; locul I la olimpiada raională  la  matematică; locul I la olimpiada raională  la  limba Franceză; locul I la olimpiada raională  la  limba engleză; locul I la concursul de Matematică „In memoriam Valentin Belousov”; locul I la concursul republican de Fizică „ In memoriam Petru Medveţchi”; locul III la olimpiada republicană la limba Engleză; mențiune la olimpiada republicană la fizică.

Cu 3600 lei a fost premiat elevul clasei a VII-a de la aceeaşi instituţie, Lupașco Andrei, pentru:  locul I la olimpiada raională  la  matematică; locul I  la Concursul  republican de Fizică „IMPULS”; locul II la concursul republican ”Galileo”; locul II la concursul republican de Fizică „ In memoriam P. Medveţchi”; locul III la concursul republican”In memoriam Mihai Marinciuc”; Mențiune la olimpiada republicană  la  matematică.  

Solovei Radu, elev în clasa a IX-a,  a gimnaziului „Gr. Vieru” din Vasilcău, a luat premiul în mărime de 3200 lei, el obţinând rezultate precum: olimpiada republicană la fizică, locul III, concurs internaţional de cântec, locul I, concursul republican de Fizică „ In memoriam „P. Medveţchi”  locul III, concurs „Galilleo”, olimpiada raională la matematica – locul I,  olimpiada raională la fizică şi olimpiada raională la biologie – locul I.

La rândul lor, elevii au avut discursuri de mulţumire în adresa profesorilor, care le cultivă dragostea de carte, îi sprijină şi îi îndrumă în lumea cunoştinţelor, pentru părinţi şi autorităţi, care le-au apreciat eforturile.

Radu Solovei, albsolventul gimnaziului „Grigore Vieru” din Vasilcău

Radu Solovei, absolventul gimnaziului „Grigore Vieru” din Vasilcău, actualmente elev la Centrul de Excelenţă „Ştefan Neaga”, s-a abucurat mult de acest premiu. El a mulţumit pedagogilor săi, printre care profesorul de fizică Grigore Ciobanu, profesoara de canto Ludmila Ceban şi alţii. În semn de recunoştinţă, Radu le-a dăruit tuturor o piesă muzicală.

Andreea Andriuţă, premiantă, elevă în clasa a VI-a la liceul „Constantin Stere”

S-a bucurat mult de premiu şi Andreea Andriuţa, elevă în clasa a VI-a la liceul „Constantin Stere”. „Pentru mine anul de învăţământ 2015-2016 a fost unul dintre cei mai importanţi ani, care m-a format. Această diplomă mă bucură mult, le mulţumesc tuturor: părinţilor, profesorilor, surorii mele, care m-a ajutat mult să ating aceste rezultate. Premiul bănesc pe care l-am primit îl voi cheltui tot pentru dezvoltarea mea, îmi voi cumpăra câteva cărţi. Îmi place să citesc, totodată vreau să donez nişte bani pentru o biserică în construcţie, din apropierea casei mele” ne-a comunicat Victoria.

Corobcian Olga, elevă în clasa a X-a, LT „I. Creangă”

Printre elevii premiaţi sunt şi: Guzun Dumitru, elev a clasei a X, Andriuţă Marcela, clasa a XII-a, Cebotari Leonid, , elev al clasei a IX, , Zăbreanu Andrei, elev a clasei a VI, Dubciuc Cătălina ,  elevă  a clasei a XI, Mihalcean Diana-Marina, elevă  a clasei a XI (toţi – elevi ai LT „Constantin Stere”), Ruban Anastasia, cl. XI (LT „A. Puşkin”), Corobcian Olga, cl.X (LT „I. Creangă”), Ţapu Tatiana, cl. IX (LT „P. Rareş”), Burlacu Dumitru, elev al clasei a VIII (LT „C. Stere”), Glebov Alexandrina, elevă a clasei a VII  (LT „C. Stere”) , Dragan Marinela, elevă a clasei a X („LT C. Stere”).

Lista completă şi performanţele elevilor le vedeţi AICI.

În cadrul aceleiaşi ceremonii au fost premiaţi şi pedagogii celor mai buni elevi, dar şi  câţiva manageri ai instituţiilor de învăţământ din raion.

În total, potrivit proiectului de decizie al Consiliului raional Soroca, autorităţile raionale au oferit premii în valoare de 114198 lei, dintre care pentru premierea elevilor 58200 lei, pentru cadrele didactice – 56598 lei.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.