O soroceancă reţinută pentru escrocherie

0
22

O femeie originară din raionul Soroca a ajuns pe mâna poliţiei, fiind bănuită de escrocherie. Aceasta profita de neatenţia cetăţenilor şi se pricopsea cu bani grei.

Femeia de 50 de ani, originară din satul Tătărăuca Veche, acţiona în capitală, informează publika.md. Aceasta schimba bancnotele mari pe altele mai mărunte şi invers, până când se alegea cu câteva sute sau chiar mii de lei în plus. Soroceanca a ajuns pe mâna Poliţiei în urma măsurilor speciale de investigaţii şi este cercetată penal în stare de libertate pentru un şir de escrocherii comise, în special, în farmacii.

Potrivit oamenilor legii, dânsa le ruga pe farmaciste să-i schimbe câteva bancnote în altele, cu valoare mai mică, după care cerea bancnote cu o altă valoare nominală. Nu se lăsa până nu se alegea cu bani în plus, de la trei sute până la o mie de lei. În unul dintre cazuri, inculpata, profitând de neatenţia victimei, a reuşit să o deposedeze de cinci mii de lei.

Potrivit anchetatorilor, femeia este bănuită de săvârşirea a trei infracţiuni similare în sectorul Buiucani al Capitalei, dar este posibil să fi acţionat şi în alte sectoare.

Deşi a fost recunoscută de către victime, inculpata respinge toate acuzaţiile.

Dacă vinovăţia ei va fi demonstrată, escroaca riscă o amendă de la 10 la 20 de mii de lei sau de la doi la şase ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.