O soroceancă reţinută pentru escrocherie

O femeie originară din raionul Soroca a ajuns pe mâna poliţiei, fiind bănuită de escrocherie. Aceasta profita de neatenţia cetăţenilor şi se pricopsea cu bani grei.

Femeia de 50 de ani, originară din satul Tătărăuca Veche, acţiona în capitală, informează publika.md. Aceasta schimba bancnotele mari pe altele mai mărunte şi invers, până când se alegea cu câteva sute sau chiar mii de lei în plus. Soroceanca a ajuns pe mâna Poliţiei în urma măsurilor speciale de investigaţii şi este cercetată penal în stare de libertate pentru un şir de escrocherii comise, în special, în farmacii.

Potrivit oamenilor legii, dânsa le ruga pe farmaciste să-i schimbe câteva bancnote în altele, cu valoare mai mică, după care cerea bancnote cu o altă valoare nominală. Nu se lăsa până nu se alegea cu bani în plus, de la trei sute până la o mie de lei. În unul dintre cazuri, inculpata, profitând de neatenţia victimei, a reuşit să o deposedeze de cinci mii de lei.

Potrivit anchetatorilor, femeia este bănuită de săvârşirea a trei infracţiuni similare în sectorul Buiucani al Capitalei, dar este posibil să fi acţionat şi în alte sectoare.

Deşi a fost recunoscută de către victime, inculpata respinge toate acuzaţiile.

Dacă vinovăţia ei va fi demonstrată, escroaca riscă o amendă de la 10 la 20 de mii de lei sau de la doi la şase ani de închisoare.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.