Formalităţile împiedică accesul la ajutoare sociale

0
31

„Sunt văduvă şi mă descurc greu. În noiembrie 2016 am cerut un ajutor pentru lemne de la primărie. Asistenta socială din sat mi-a spus că mi-au dat 400 de lei. Dar aşa şi nu i-am văzut. De la primărie mă trimit la poştă, de la poştă la Poşta Centrală, de acolo la “raisobez” la Soroca” — cu această problemă s-a adresat la redacţia OdN mătuşa Maria Rusnac din Ocolina. Am luat legătura cu specialiştii Direcţiei raionale Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei (DASPF) pentru a clarifica situaţia.

Marcela Soficiuc, şefa Secţiei protecţia persoanelor aflate în dificultate, ne-a informat că “prin decizia nr. 44 din 22.11.16 a Consiliului de administraţie a Fondului de susţinere a populaţiei, doamnei Maria Rusnac i s-a aprobat un ajutor material în sumă de 400 lei. Ea nu a ridicat banii în 2016, iar acum nu-i poate lua, deoarece nu este încheiat un contract între Poşta Moldovei şi DASPF pentru anul 2017. Imediat după încheierea contractului, cetățeanca va putea beneficia de acest ajutor”.

Potrivit sursei, afară de doamna Rusnac, alte câteva sute de soroceni se confruntă cu această situaţie. Astfel, în viitorul apropiat cetăţenii vor putea beneficia de aceste ajutor din partea statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.