Autorităţile promit DESCHIDERE, iar mass-media promite TRANSPARENŢĂ

0
41

Relaţiile dintre administraţia publică locală (APL) şi mass-media întotdeauna au avut o însemnătate aparte or, cât de sofisticate şi de complexe nu ar fi reţelele de socializare şi cât de variate nu ar fi oportunităţile de interacţiune cu populaţia, ziarul, radioul şi televiziunea rămân principalele punţi dintre autorităţi şi publicul larg. Altfel, prin părţile noastre această colaborare a fost una bună şi despre acest adevăr vorbeşte şi faptul că la capitolul „transparenţă”, raionul Soroca este unul din cele mai bune. Ce-i drept, întotdeauna există loc şi pentru mai bine şi despre acest lucru s-a vorbit la o Masă rotundă, cu participarea factorilor de decizie din raion şi a mass-mediei locale.

Ghenadie MUNTEAN, preşedintele raionului: „Colaborarea dintre APL şi mass-media este necesară ambelor părţi, dar, în primul rând, populaţiei raionului, care nevoie de informaţii din prima sursă. Noi suntem recunoscători mass-mediei locale pentru disponibilitatea la colaborare şi promitem să fim deschişi întotdeauna, să aducem la cunoştinţa oamenilor tot ce face Consiliul raional, care sunt problemele şi succesele noastre. Şi nu doar Consiliul raional, dar şi primăriile. Cetăţenii trebuie să cunoască cum activează şi autorităţile raionale, şi persoanele pe care le-au ales”.

Boris TODIREL, reporter „Ziarul Nostru”: „Astfel de întâlniri sunt foarte necesare şi utile, chiar dacă evenimentele ilucidate nu întotdeauna au un caracter pozitiv. Trebuie să omitem cazurile când oamenii se documentează de la …piaţă. Pe de altă parte, trebuie să punem accentul pe lucrurile pozitive”.

Tatiana MITROFAN, redactor-coordonator „Observatorul de Nord”: „Faptul că materialele despre concursurile organizate de Consiliul raional au o mare priză la cititori vorbeşte foarte elocvent despre cât de benefică poate fi această colaborare. Şi pentru noi, ziariştii, este foarte important să aflăm cutare sau cutare informaţie din prima sursă”.

Vadim ŞTERBATE, reporter „Observatorul de Nord”: „Fără îndoială, sunt foarte importante informaţiile de la centru, dar nu mai puţin importante sunt şi materialele care povestesc despre lucrurile care au loc aici, la noi acasă. Din acest punct de vedere vreau să remarc conlucrarea bună cu mai multă lume, dar şi faptul că unii ne mai consideră „prodajnâie”…”

Angelina CĂLDARE, corespondent TRM: „Sigur, ceea ce facem şi ce spunem noi nu poate să placă la toţi, dar… Este important ca noi, ziariştii să fim informaţi din timp despre evenimentele care vor avea loc, fiindcă uneori se întâmplă să facem materiale după ce evenimentul s-a consumat”.

Cristina TOPALĂ, reporter SOR TV: „Este foarte benefică această Masă rotundă. Lumea este mereu dornică să ştie ce se întâmplă în jur, să fie informată şi noi facem acest lucru cu plăcere. Mai cu seamă şi datorită faptului că colaborarea noastră cu APL este una productivă. ”.

Serghei SLUTU, şeful Direcţiei raionale agricultură: „ Mereu am avut şi avem o colaborare bună cu mass-media locală.  Nu au fost cazuri când reporterii au refuzat să meargă cu noi la diverse seminare, şedinţe în teritoriu sau la întâlnire cu savanţii.  De exemplu, foarte activi sunt ziariştii la reflectarea „Zile Mărului”, deşi această sărbătoare merită să fie oglindită cu o şi mai mare amploare”.

Grigore BUCĂTARU, şeful Secţiei raionale cultură şi turism: „Ne bucură faptul că suntem susţinuţi de mass-media, care uneori nu doar ne promovează, dar chiar şi ne completează. Legătura noastră cu presa este din cele mai strânse. Unica mea dorinţă este că în materiale să fie menţionată participarea autorităţilor  la diferite evenimente de o anvergură mai mică”.

Alexandru SOROCEANU, şeful Secţiei Construcţii, Gospodărie Comunală, Drumuri şi Arhitectură: „Întotdeauna activitatea noastră a interesat cetăţenii şi este normal să fie aşa. Or, fără presă ar fi greu să ajungem la fiecare om. Important este să spunem oamenilor lucruri reale, chiar şi atunci când este vorba de o perspectivă mai apropiată sau mai înrepărtată, să nu ne ascundem în dosul degetului.

Aliona BOGDAN, şefa Serviciului arhivă: „Afirm cu certitudine că colaborarea noastră cu mass-media locală este una bună. De exemplu, i-am ajutat reporterului Vadim Şterbate cu materiale de arhivă la producerea unui film despre satul Bădiceni şi suntem deschişi la conlucrare în continuare.

Lora LISNIC, şefa Direcţiei finanţe: „Colaborarea dintre noi este reciproc avantajoasă – noi vă furnizăm informaţia necesară, Dumneavoastră aveţi cititori. Este important ca oamenii să cunoască că noi facem lucruri mari cu bani mici”.

Ghenadie DONOS, şeful Direcţiei învăţământ: „Relaţiile noastre cu presa sunt dintre cele mai bune. Apreciez înalt eforturile jurnaliştilor şi sunt convins că o să conlucrăm fructuos în continuare. De altfel, direcţia noastră este un furnizor stabil de informaţii – conferinţa din august a pedagogilor, diferite seminare, concursuri, tabere de odihnă, excursii”.

Vladimir NICUŢĂ, vice-preşedintele raionului: „Consider că raionul Soroca are o mass-media calitativă şi diversă, fapt ce ne permite să  informăm veridic populaţia. Ne bucură deschiderea ziariştilor şi la rândul nostru mere suntem gata să vă punem la dispoziţie informaţia necesară”.

Marcela SOFICIUC, sefă de Secţie la Direcţia raională Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei: „Presa are un câmp larg de activitate şi în sfera ei se găseşte şi instituţia noastră. Vreau să zic că avem o colaborare bună cu toţi, iar cel mai proaspăt exemplu este participarea mea în cadrul emisiunii „Observatorul”, care a pus în discuţie starea persoanelor aflate în dificultate”.

Aurelia DRUŢĂ, şefă interimară al Servicului Resurse Umane: „Apreciez foarte mult faptul că s-a putut mediatiza concursurile de ocupare a locurilor vacante. Acest lucru este foarte bun în contextul contracarării zvonurilor şi speculaţiilor de tot felul”.

Polina COJOCARU, şefa Secţiei Audit Intern: „A fi transparent înseamnă a fi mai aproape de cetăţeni., iar acest lucru se poate face cel mai bine prin intermediul mass-mediei.  Pentru a    şi mai aproape de oameni vă propun tuturor să abonăm ziarele”.

Subsemnez la acest ultim apel –

Victor COBĂSNEANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.