Transportatorii de pe ruta nr.1 din oraş şi-au reluat activitatea (VIDEO)

0
47
Mijloacele de transport vor trece o analiză a categoriei de transport în perioada februarie-octombrie 2020
Mijloacele de transport vor trece o analiză a categoriei de transport în perioada februarie-octombrie 2020

Astăzi la primăria oraşului a avut loc o întrunire a administratorilor rutelor de transport public din Soroca cu autorităţile locale, consilierii orăşeneşti, membri ai comisiei din domeniu, poliţiei ş.a. Şedinţa a fost cauzată de greva spontană de ieri a şoferilor de microbuze de pe ruta nr.1 din oraş.

Pe de o parte aceştia au cerut majorarea tarifului pentru transportarea pasagerilor, iar autorităţile au menţionat că aşteaptă ridicarea calităţii serviciilor prestate. Viceprimarul oraşului Soroca, Mihail Grabciuc s-a arătat nemulţumit de activitatea transportatorilor, iar primarul Victor Său a menţionat că reglementarea tarifelor ţine de consiliul orăşenesc, iar transportatorii pot veni cu astfel de iniţiative, iar aleşii locali vor accepta sau nu propunerile.

S-a discutat şi despre încălcările de ordin tehnic şi sanitar ale transportatorilor, iar colaboratorii poliţiei au atenţionat că şoferii vor fi sancţionaţi doar atunci când încalcă legislaţia.

Primarul a mai menţionat că în caz de repetare a unor asemenea situaţii, primăria ar putea iniţia un nou concurs pentru prestarea serviciilor pe toate rutele urbane pentru a fi aleşi agenţii economici care sunt de acord cu tarifele existente şi vor respecta regulamentul.

Citiţi mai multe detalii în ediţia de vinerea viitoare a ziarului “Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.