Protestul pedagogilor: Au cerut majorări de salariu şi profesorii din Soroca

0
29

Profesorii din ţară au anunţat un protest de patru zile, începând de astăzi, 17 ianuarie. În prima zi de protest au participat la manifestaţie şi un grup de profesori şi angajaţi din sistemul educaţional din raionul Soroca.

Circa 20 de pedagogi, personal nedidactic şi muncitori angajaţi ai instituţiilor de învăţământ din raionul Soroca, au mers astăzi la protestul desfăşurat în faţa Guvernului, unde şi-au făcut auzite revendicările.

Am cerut egalarea salariului pentru categoria I de salarizare, adică al personalului auxiliar, al personalului nedidactic şi al muncitorilor, cu mărimea minimului de existenţă: 1800 lei; Majorarea salariului de funcţie al personalului didactic şi ştiinţifico-didactic cu 50 %; Majorarea îndemnizaţiilor unice, acordate tinerilor specialişti din ramură la plasarea în câmpul muncii de la 30 mii lei cât valorează în prezent, la 50 mii lei pentru  cei cu studii medii speciale şi 70 mii lei pentru tinerii specialişti cu studii superioare ”, ne-a comunicat Nadejda Seredovschi, preşedinta Consiliului raional Soroca al Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei.

Potrivit sursei, în faţa protestatarilor au ieşit tei membri ai Guvernului, care au purtat un dialog cu ei. Totodată, reprezentanţii Sindicatului de ramură şi cei ai Guvernului, urma să se întrunească într-o şedinţă comună, pentru a discuta revendicările şi a găsi soluţii. Profesorii vor primi un răspuns ulterior, a menţionat sursa.

După cum ne-a informat Ghenadie Donos, şeful Direcției Învăţământ Soroca.  „La protest sunt plecaţi specialiştii care nu sunt implicaţi în procesul educaţional astăzi, astfel procesul de studii nu este afectat. Iar revendicările sindicaliștilor le considerăm legale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.