I-a prins iarna fără lemne (FOTO)

0
29

Au uitat că vine iarna şi s-au grăbit în pădure după lemne abia când a dat frigul. Trei cazuri de tăiere ilicită a arborilor au fost depistate de către colaboratorii poliţiei din Soroca de la începutul acestui an. Potrivit poliţiei, făptaşii au fost identificaţi şi amendaţi.

Recent, un caz de tăiere ilicită a arborilor, a fost înregistrat pe teritoriul satului Cerlina, în timpul raziei efectuate de angajații sectorului de poliţie nr.5 a Inspectoratului de Poliţie Soroca (IPS) în scopul combaterii tăierii ilegale de arbori privind exploatarea și circulația materialului lemnos. Făptaşul a fost identificat.

În privinţa bărbatului a fost întocmită o procedură contravenţională pentru ,,Tăierea ilegală sau vătămarea arborilor și arbuștilor”, acţiune care se sancționează cu amendă de la 800 la 1000 lei aplicată persoanelor fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore, cu amendă de la 8000 la 10 000 lei aplicată persoanei juridice, conform articolului 122 alin.1 al Codului Contravenţional al RM”, ne-a comunicat Ludmila Sochircă, ofiţer de presă al IPS.

Anterior, alte două cazuri similare s-au produs pe teritoriul satului Racovăţ, informează sursa. „Fiind verificate autovehiculele personale a conducătorilor auto care ieşeau din extravelanul satului Racovăţ, au fost constatate 2 cazuri de tăiere ilicită”.

Şi în aceste cazuri, au fost aplicate sancţiuni conform legislaţiei în vigoare, informează IPS.

lemne1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.