Ninge: Situaţia pe drumurile din raionul Soroca

0
59

După cum au promis meteorologii, din 6 ianuarie ninge peste Republica Moldova. Stratul de zăpadă format în raionul Soroca, care atinge, pe alocuri şi 30 cm, dă bătăi de cap drumarilor  şi şoferilor. Totuşi, potrivit autorităţilor, traseele de importanţă naţională şi locală de pe teritoriul raionului sunt dezăpezite, iar transportul circulă fără dificultate. Situaţia este la control şi pe drumurile din sate, spun primarii.

Au fost dezăpezite toate drumurile, deja mergem pentru a doua oară pentru că ninge în continuare, informează Vitalie Moraru, şeful SA “Drumuri Soroca”. Muncitorii rutieri curăţă cercurile pe traseul M2. Material antiderapant avem, dar nu-l folosim pentru că temperaturile sunt prea joase. Dar în cercuri şi curbe  presărăm. Tehnică avem suficientă”.

Potrivit domnului Moraru, cele 18 unităţi tehnice antrenate la lucrările de dezăpezire a drumurilor din raion au reuşit să asigure accesul spre toate localităţile. “Mai complicat este accesul la Malcăuţi, dar a plecat un graider încolo, aşa că în 1-2 ore va fi curăţat traseul şi spre această localitate”, a precizat şeful SA “Drumuri Soroca”. Incidente, localităţi blocate nu au fost înregistrate. Situaţia este la control, ne asigură specialistul.

Naval Ion, primarul comunei Nimereuca, cea mai îndepărtată din partea de sud a raionului, ne-a informat că traseul de acces spre Nimereuca a fost dezăpezit de întreprinderea raională, iar în localitate nu a fost nevoie de intervenţia tehnicii or, stratul de zăpadă nu este mare. Potrivit primarului, în caz de necesitate, serviciile de intervenţie urgentă precum poliţia, pompierii sau asistenţa medical urgent, pot circula prin comună fără dificultate.

În localitatea Rudi, aflată la nordul raionului, lucrările de dezăpezire a străzilor sunt în toi, ne-a informat primarul Iurie Marian. “Am implicat un agent economic din localitate, care a pus la dispoziţie o unitate tehnică or, primăria nu are aşa ceva. Drumul de acces spre sat a fost curăţat de SA “Drumuri Soroca”, astfel probleme de circulaţie spre loclalitate şi în sat nu sunt”, a mai spus edilul.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în nordul republicii, ninsorile vor continua până joi, 12 ianuarie.

Dacă aveţi informaţii despre străzi blocate, informaţi-ne prin intermediul butonului SESIZEAZĂ O PROBLEMĂ pe observatorul.md sau la nr. 0230-84-2-97, iar nou vom pune la current autorităţile responsabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.