Au câştigat zâmbete

0
37

Picii din grupa ”Struguraş” de la grădiniţa numărul 16 ”Izvoraş” din oraşul Soroca au fost puşi la cale de educatoarea Diana Cebanciuc să se implice în preajma sărbătorilor de iarnă într-o acţiune de caritate. Activitatea cu genericul ”Câştigă un zâmbet” consta în confecţionarea de către copii a unor lucrări care ulterior au fost cumpărate cu dulciuri în loc de bani de părinţi.

Iana Nesterenco, pedagog social la Centrul de plasament temporar al copiilor în situaţii de risc ”Azimut”: ”Este un lucru foarte frumos, mai ales în ajun de sărbători. Deşi copiii de aici nu duc lipsă de multe lucruri, oricum, când mai vine cineva ei au o mare bucurie în suflet, şi suntem şi noi bucuroşi că nu uită lumea de aceşti copii”.

”Unitatea valutară convenţională” reprezentată de bomboane, biscuiţi, fructe şi tot felul de gustoşenii a ajuns într-un final la beneficiarii de la Centrul de plasament temporar al copiilor în situaţii de risc ”Azimut”. În prezent centrul găzduieşte 14 copii, cu vârstele cuprinse între 3 şi 16 ani. Evelina este una dintre destinatarele cadourilor şi s-a arătat plăcut surprinsă de gestul micuţilor. ”Mulţumesc pentru darurile primite, suntem foarte bucuroşi. Am primit prăjituri, fructe şi diverse dulciuri”, ne spune fata.

Veronica Mandric, părinte: ”Ideea a fost susţinută de toţi părinţii, iar fiecare a contribuit cu ceea ce este necesar pentru a ajuta copiii plasaţi temporar la Centrul ”Azimut”. Copiii noştri au fost entuziasmaţi, în fiecare zi îmi aducea aminte să nu uit să aduc ceva pentru cei care într-adevăr necesită o susţinere enormă din partea autorităţilor publice locale, cât şi din partea oamenilor simpli care nu sunt indiferenţi de destinul acestor copii”.

Şi Constantin a cercetat conţinutul cadoului primit, iar cea mai mare bucurie a fost că printre biscuiţi şi bomboane a găsit o portocală. Gestul copiilor din grupa ”Struguraş” este unul frumos, iar prin asemenea activităţi micuţii vor învăţa să fie generoşi cu semenii lor care nu au parte de o copilărie fericită.

Valentina Tihon, directoarea instituţiei preşcolare nr.16: ”Grupa ”Struguraş” de la Grădiniţa nr. 16 a derulat un proiect educaţional ”De la inimă la inimă”. Au fost implicaţi atât copiii, cât şi părinţii, care au fost foarte receptivi. Vrem să aducem mulţumiri tuturor celor care s-au implicat şi au deschis sufletul şi inima pentru a derula acest proiect”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.