Cum a fost anul 2016 pentru soroceni?

0
104

Ana Moraru, (originară din satul Ocolina), Chişinău:

moraruAnul 2016 a fost foarte generos, plin de activităţi, evenimente… Am absolvit masteratul la conservator în clasa profesorului meu, Mihail Muntean. Am avut o perioadă fructuoasă, jucând în șapte roluri pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet ”Maria Bieşu”. Am continuat să evoluez, participând la două concursuri prestigioase din Rusia şi România, de la ambele întorcându-mă cu victorie. Am călătorit pe tărâmurile a trei ţări, bogate în tradiţii, cunoscând oameni talentaţi, binevoitori, legând noi prietenii. În anul 2016 am gustat din bunătăţile vieţii alături de familia mea, ce mi-a fost mereu alături, de prieteni şi colegi! Sper ca 2017 să fie şi mai roditor şi fericit! La mulţi ani!

Sergiu Ursachi, satul Rubleniţa:

ursachiPentru mine și familia mea anul 2016 a fost un an reuşit, spunând reuşit am în vedere cu urcuşuri şi coborâşuri, au fost momente când credeam că am căzut prea tare, ca mai apoi să-mi dau seama că anume aceste căzături mi-au dat putere să revin mai ferm pe poziţie. Din punct de vedere profesional a fost un an foarte agitat (dar nu rău) din cauza situației nestabile din țară. Anul care vine sper să aducă bunăstare, gânduri pozitive, zâmbete pe buze şi fericire în fiecare casă. La mulţi ani!

Maxim Bulat (originar din oraşul Soroca), Lachine, Canada:

bulatÎn decembrie am terminat programul universitar de bacalaureat în ştiinţe la Universitatea Concordia. În iunie am primit de facto diploma de bacalaureat în ştiinţe cu distincţie.

Am aplicat şi am fost acceptat în programul de ciclu doi (masterat) în aceeaşi universitate. Pentru merite academice ulterioare am primit un număr de burse şi acum mă ocup de modelizarea lacului Saint-Pierre din Quebec, profilul — hidrologie. La mulţi ani!

Anelia Caraman, oraşul Soroca:

caramanCâteva zile şi încă un calendar s-a umplut şi-i face loc următorului. Încă un final urmat de un nou început. Încă un timp în care ne uităm în urmă şi tragem linie, ne uităm înainte şi planificăm. În plan personal, mă gândesc la 2016 ca la anul în care am învăţat poate cele mai multe lecţii. A fost anul în care prin proba focului a fost testată adevărata valoare. A fost anul în care am învăţat că şi atunci când cazi te poţi ridica şi poţi continua cu fruntea sus. Am învăţat că atunci când i-a redat orbului vederea, Iisus nu i-a deschis pur şi simplu ochii, ci mai întâi și-a pus mâna pe el. Îmi număr binecuvântările şi nu sunt puţine. Îi număr pe cei pe care îi iubesc şi nu-s puţini. Îi număr pe cei care îmi sunt alături şi nu-s mulţi, da-s de calitate, fie ei aproape sau mai departe. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi sper la o colaborare şi mai fructuoasă! La mulţi ani!

Amalia Volniţcaia (originară din satul Bădiceni), Perugia, Italia:

volnitcaiaPentru mine a mai fost un an petrecut departe de familie, de cei dragi, de casă şi de ţară. Încă un an unde am încercat să-mi menţin tradiţiile şi obiceiurile aici, în străinătate… Încă un an plin de dor şi nostalgie, dar încerc să cred cu speranţă!!! Sper că atât în ţara noastră, cât şi la nivel mondial se va schimba ceva. A fost un an în care aici, în Italia, am asistat la cel mai puternic şi lung cutremur din viaţa mea (şi din ultimii ani) şi după sfârşitul căruia mi-am zis: „Sunt norocoasă…!!!”. La mulţi ani!

Victor Felişcan, oraşul Soroca:

feliscanÎn plan sentimental anul 2016 a fost unul plin şi frumos pentru mine și le sunt recunoscător pentru aceasta soţiei şi părinților mei dragi. În plan profesional: a fost un an relativ bun, cu urcușuri şi coborâșuri, în lupta continuă pentru apărarea drepturilor clienților mei, în pofida carenţelor din sistemul justiției care fac sarcina avocatului destul de anevoioasă. În plan social: am avut surprize neplăcute, dezamăgiri, de rând cu mulți alți alegători care au crezut şi cred în alegeri corecte, în instituțiile statutului și valorile democratice care nu și-au îndeplinit misiunea pe deplin.

Maria Gogu-Zinovii (originară din satul Nimereuca), mun. Chişinău:

goguAnul 2016 pentru mine pot zice ca a fost anul unor noi începuturi. Am reușit să colaborez atât cu sorocenii mei, cât și cu altă lume bună atât de la noi, cât și din România, cărora le mulţumesc. Am reușit să mă înscriu la Academia de Administrare Publică la încă un Master, pentru a căpăta cunoștințe și în alt domeniu decât cel în care activez, arhive. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru că familia mi-a fost sănătoasă și mă susține în tot ceea ce fac. Și fetița mea m-a bucurat cu succesele ei în domeniul folcloric, cântând în ansamblul surorilor Osoianu ”Iedera”. Cu acestea mă pot lăuda în 2016 și sper că Dumnezeu mă va călăuzi și în 2017 pentru a face lucruri frumoase.

Eduard Revenco, oraşul Soroca:

revencoDacă fac abstracţie de partea financiară, a fost un an bun. Am acumulat cunoştinţe practice în domeniul drag sufletului. Am obţinut rezultate bune la înmulțire şi, ce este nu mai puţin important, la păstrarea animalelor. Dar totuşi, este foarte trist că nimănui nu-i trebuie nimic…

Oxana Petrovici, oraşul Soroca:

petroviciÎn plan profesional a fost un an bun. Am reuşit să găsim noi pieţe de desfacere, noi clienţi, am lărgit sortimentul de produse conservate şi sucuri, am efectuat rebrandingul mărcii noastre comerciale VIS şi am elaborat designe noi. Am efectuat investiţii în echipamentele de la sectorul agricol şi de la fabrică. Mulţumesc mult tuturor angajaţilor companiei pentru implicare, dedicare și susţinere în toate proiectele şi activităţile noastre de zi cu zi. Vă doresc multă sănătate, pace, bucurii şi dragoste! Sărbători fericite!!!

Olga Corbu, oraşul Soroca:

corbuÎn primul rând, mă mândresc de realizările frumoase ale copiilor mei care pe parcursul anului au fost menționați cu mai multe diplome. M-am convins din nou că am o familie pe susținerea căreia mă pot baza oricând. A fost un an bogat în evenimente interesante. Am cunoscut multe personalități cu care am stabilit relații de colaborare și prietenie. Și cred că în toate trebuie să găsim puncte pozitive și atunci fiecare an va fi unul bun și prosper. Nu trebuie mereu să așteptăm să primim de la alții, mai trebuie să fim și noi hotărâți și să facem tot posibilul pentru a obține ceea ce ne dorim! Multă sănătate și optimism în anul care vine!

Maxim Cetulean, oraşul Soroca:

cetuleanAnul 2016 a fost şi el unul de succes. În plan sportiv am obținut rezultate atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Ca reprezentant al lotului naţional la sambo, am reprezentat ţara la campionatele european şi mondial, unde am ocupat locul 5 în cadrul ambelor competiţii. De asemenea sunt elev în clasa a 12-a la liceul teoretic “Constantin Stere”, fiind un următor absolvent continui să fac studiile și sper să ating aceleaşi succese ca și în sport.

Sorina Tîltu (originară din satul Bădiceni), Montréal, Canada:

tiltuPot zice că am avut un an destul de productiv, remarcat de multe evenimente, emoții și întâmplări frumoase. Un an în care am hotărât să modific totul. Totul înseamnă să încerc o altă viață, o altă societate, o altă lume total specială. Omul cât trăiește trebuie să cunoască lucruri noi și frumoase, iar eu îi mulțumesc enorm Bunului Dumnezeu pentru posibilitatea de a descoperi o altă țară, o altă lume. Doresc tuturor pământenilor dragi în noul an pace, liniște sufletească, încredere în sine, cei dragi alături și credință în faptul că orice mic sfârșit este de fapt un mare nou început. La mulţi ani în 2017 pe tărâmul sorocean!!!

Lilia Pocitari, satul Schineni:

pocitariDepinde din ce punct de vedere l-am analiza, dacă îi am pe toţi cei dragi alături, înseamnă că a fost un an bun. Pentru segmentele sociale şi politice întotdeauna este loc şi de mai bine. Fiind mereu antrenaţi în diverse activităţi, alături de copii, nu observi cum curge timpul. Contează ce urme laşi pe filele cărţii tale. Sperăm ca 2017 să aducă mai multe împliniri pentru neamul nostru.

Patricia Zeru (originară din oraşul Soroca), Bucureşti:

zeruAnul 2016 a fost unul foarte reuşit, plin de oportunităţi şi noi experienţe. Am cunoscut oameni diferiţi, de la care am avut multe de învăţat. Am început, din nou, să dansez şi cu această ocazie mi-am făcut noi prieteni. Toamna acestui an a fost una deosebită, deoarece a venit cu o surpriză frumoasă, am fost angajată în agenţia Events by Carmen Ioniţă, unde mă ocup de organizarea evenimentelor. Am cunoscut oameni absolut speciali, dar şi vedete din show-bizz-ul românesc, iar echipa cu care lucrez m-a primit cu braţele deschise. Chiar dacă nu este lângă mine, familia mi-a fost mereu aproape şi mi-a oferit toată dragostea şi sprijinul necesar, pentru care le mulţumesc din inimă. Sper şi anul viitor să fie la fel de bun! Sărbători fericite tuturor!

Diana Vlas, oraşul Soroca:

vlasA fost un an în care experienţa mea în activitatea personală a fost încununată de un succes remarcabil – locul I la olimpiada republicană la limba engleză în cl. 9-a cu eleva mea Tatiana Ţapu. Băiatul meu a absolvit cu succes ciclul gimnazial şi a început o nouă perioadă în viaţa lui — liceul. Mi-am realizat aspiraţiile pro-europene pentru o viaţă mai bună cu principii şi valori democratice prin doamna Maia Sandu, o revelaţie în politica moldovenească. Toţi cei dragi mie sunt sănătoşi, deci sunt fericită, stare amplificată şi de descoperirea unui suflet-pereche.

Constantin Postolachi (originar din oraşul Soroca), Chişinău:

postolachiFiind muzician, artist al orchestrei şi solist, am avut un an foarte deosebit şi plin de emoţii şi călătorii. Anul nou l-am început în Italia, cu o serie de concerte, după care am concertat în Chişinău cu Orchestra Sălii cu Orgă, unde lucrez. Am avut concerte în Bucureşti, Sinaia cu Orchestra Română de Tineret condusă de celebrul dirijor din România, Cristian Mandeal, după care am ajuns cu ei în Berlin. Am fost invitat să cânt în World Peace Orchestra, condusă de celebrul pianist şi dirijor Justus Frantz, cu care am susţinut concerte în Azerbaidjan şi Georgia, iar recent am avut un concert în Roma, Italia. Restul concertelor au fost cântate alături de Moldavian National Youth Orchestra, condusă de tânărul şi talentatul dirijor Andriano Marian, cu care am creat multe concerte interesante cu muzică diversă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.