Moş Crăciun şi-a deschis Atelier la Soroca (GALERIE FOTO/VIDEO)

0
148

Zeci de spririduşi, unul ca unul de harnici şi simpatici, au muncit în “Atelierul lui Moş Crăciun” pentru a crea un Crăciun adevărat copiilor. “Atelierul lui Moş Crăciun” a fost deschis, pentru o zi, la grădiniţa nr. 13 din or. Soroca şi reprezintă o sărbătoare de iarnă, deosebită de toate cele petrecute aici până acum.

„Ne-am propus cu colega mea Victoria să realizăm ceva deosebit de matineele din fiecare an. Astfel, la îndemnul unei cunoştinţe am dezvoltat ideea unui Atelier a lui Moş Crăciun. Ne imaginam ce ar trebui să se întâmple într-un asemenea atelier şi am făcut un scenariu” explică una dintre realizatoarele ideii, educatoarea Elena Galac. „Întâi de toate am căutat poezii, apoi le-am repartizat copiilor, după cum li se potrivesc. Apoi am făcut costumaţia copiilor, am pregătit împreună cu copiii cutiile cu cadouri, creând astfel atmosfera unui atelier. Într-un final s-a primit sărbătoarea cum ne-am propus” povestește bucuroasă, ce-a de-a doua educatoare a grupei Panseluţa, Victoria Fornea.

Copiii au fost receptivi şi au realizat cele propuse cu mare drag şi talent actoricesc. Astfel, ei s-au transformat în Spiriduşi, care pregăteau cutiile cu cadouri, le împachetau cu drag şi le puneau în sania Moşului, acestea urmând să ajungă la copiii cuminţi (de fapt tot la ei). Cadourile erau pregătite, în baza scrisorilor expediate, pe care Moş Crăciun le citea cu vocea sa apăsată, dar caldă.

Acţiunea era completată cu poezii recitate de copii, cântece şi dansuri.

Cărţi, maşinuţe, creioane, păpuşi şi alte cadouri solicitate de micii soroceni, frumos împachetate au ajuns în sania Moşului, iar, mai apoi şi la destinatari.

La pregătirea cadourilor s-au implicat şi părinţii, or fără contribuţia lor ar fi fost greu de realizat dorinţele copiilor, au menţionat organizatorii.

Părinţii prezenţi în sală au rămas profund impresionaţi de spectacol şi prestaţia copiilor. Maxim Crivoguz, care a venit să-şi susţină fiul a menţionat: „Prima dată vin la un matineu, a fost foarte frumos, nu am cuvinte”. „Mulţumim educatoarelor pentru efortul colosal depus, suntem mândri pentru copiii noştri şi pentru această grădiniţă şi mulţumim pedagogilor că îşi dau tot interesul pentru copiii noştri. Sărbătoarea a fost neobişnuită, deosebită cum nu am mai văzut” a ţinut să transmită Aliona Vişniovâi, mama unui alt copilaş. Menţionăm că grădiniţa nr. 13 din Soroca este frecventată de 197 copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.