Sorocenii cu cetăţenie română merg duminică la vot!

0
45

Cetăţenii români sunt aşteptaţi duminică la secţiile de votare pentru a participa la Alegerile Parlamentare din România. Am încercat să aflăm şi opiniile sorocenilor cu cetăţenie română despre cât este de important ca basarabenii să meargă la aceste alegeri şi în ce partide au încredere. Amintim că la 11 decembrie o secţie de votare va fi deschisă în incinta Palatului de Cultură din oraşul Soroca.

Victor Mutruc: Eu cred că trebuie să participăm, căci pentru ca Republica Moldova să se apropie de Uniunea Europeană trebuie să avem o forţă care ne va susţine în Parlamentul şi Guvernul României. Noi doar prin România putem să ne integrăm în Uniunea Europeană, iar eu sunt pentru Unire. Consider că ar trebui să votăm Partidul Mișcarea Populară, deoarece atunci când Traian Băsescu a fost preşedinte acesta a făcut mulţi paşi pentru apropierea Republicii Moldova de România. A simplificat şi posibilitatea de obţinere a cetăţeniei României. Am încredere şi în Constantin Codreanu de pe listele PMP, el este prim vice-președintele Sfatului Țării 2 şi a fost foarte activ în organizarea activităţilor unioniste.

Maria Procopii: La noi lumea este fără ruşine, se folosesc de cetăţenia română, dar nu vor să recunoască că sunt români. Aici este problema. Suntem mulţi români cu cetăţenia redobândită, dar la alegeri participă doar câteva sute. Eu voi participa neapărat la alegerile de duminică, atunci când nu erau secţii de votare la Soroca mergeam la Bălţi, îmi voi face datoria faţă de Ţara românească. Nu sunt sigură pentru cine voi vota, dar cel mai degrabă pentru Partidul Naţional Liberal.

Dumitru Zgardan: Alegerile din România sunt de o importanţă majoră pentru noi. Şi eu aş vrea ca sorocenii să voteze corect. Personal voi susţine PSD, deoarece feciorul meu din Suedia este persoană de încredere a unui candidat din partea diasporei al acestui partid.

Mihai Marcoci: Eu cred că este foarte important ca toţi cei care deţin cetăţenia română să meargă la alegeri. Eu fiind de la PLR îl voi susţine pe Ion Hadârcă, el candidează de la ALDE în judeţul Vaslui, fiind primul pe listă. Eu şi PLR îndemnăm toată lumea să votăm pentru ALDE ca să-l susţinem pe Ion Hadârcă în Senatul României.

Ala Căldare: Eu cred că este foarte important să mergem la alegeri şi să fim activi şi să demonstrăm prin atitudinea noastră că suntem o Ţară şi un Popor. Mă doare pentru fraţii ceilalţi de peste Prut şi alegerile anterioare m-au indispus, fiindcă participă foarte puţine persoane la vot. Unii se folosesc doar de cetăţenia şi paşaportul românesc pentru diferite interese, numai nu patriotice. Personal voi susţine Partidul Mișcarea Populară al lui Traian Băsescu, am încredere că el nu face doar vorbă, dar îşi onorează obligaţiile.

Tudor Panici: Pentru ce mai ai cetăţenia României dacă nu mergi la vot? Este un drept firesc şi ar trebui să fie obligatoriu ca şi în alte ţări, votează cu cine vrei, dar trebuie să participi. Fiecare trebuie să-şi caute nişa, acum sunt informaţii de ajuns, eu nu o să promovez nici un partid, dar ştiu pentru care voi vota. Principalul este ca sorocenii să participe la alegeri şi să voteze.

Victor Jamba: Oportunitatea de a vota ca cetăţeni români ne permite de a ne integra în spaţiul românesc. Şi în final sperăm că s-a realiza Unirea. Nu ştiu ce partid aş putea recomanda, singur încă urmează să fac alegerea. Aş fi pentru cei care promovează Unirea, cum ar fi Partidul Mișcarea Populară. Şi Viorel Badea se pronunţa pentru Unire, dar Traian Băsescu este o persoană mai credibilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.