LIVE TEXT: Președintele raionului Soroca, Mihai Mâțu – demis (VIDEO)

0
67

12:38 Consilierii din partea fracțiunilor PSRM, PN și PLDM au părăsit sala de ședințe. Examinarea altor subiecte incluse pe ordinea de zi a fost amânată din lipsă de cvorum.

11:29 În aceste momente a fost demis președintele raionului Soroca, Mihai Mâțu. Inițiativa aparține fracțiunii PSRM și a fost susținută cu 22 de voturi, 5 contra, iar 4 consilieri s-au abținut de la vot.

10:54 Fracțiunea PSRM, cu excepția președintelui fracțiunii Constantin Volnițchi, l-a propus pe Ghenadie Muntean, liderul PD din Soroca, la funcția de președinte al raionului.

10:50 Comisia pentru dezvoltarea economică şi a infrastructurii, amenajarea teritoriului şi protecţia mediului a Consiliului raional s-a întrunit pentru a da aviz asupra includerii în ordinea de zi a demiterii președintelui și alegerea unui nou președinte.

10:25 Consilieri din fracțiunea PSRM au propus includerea subiectului ce ține de inițiativa de demitere a actualului președinte al raionului Soroca, Mihai Mâțu, și alegerea unui nou președinte al raionului în cadrul ședinței de astăzi a consiliului raional. Aceștia solicită includerea urgentă a subiectului pe ordinea de zi.

Astăzi are loc ședința ordinară a Consiliului raional Soroca. Aleșii locali urmează să aprobe bugetul raional pe anul 2017, să decidă asupra lichidării școlii primare din Țepilova și aprobării listei beneficiarilor de locuințe sociale. Alt subiect important ce va fi pus în dezbatere este aprobarea Programului de reparație și întreținere a drumurilor publice locale din raionul Soroca pe anul 2017.

Conform ordinii de zi, consilierii urmează să decidă asupra mai multor chestiuni ce țin de alocarea mijloacelor financiare din componenta raională pentru instituțiile educaționale, aprobarea districtelor școlare ale instituțiilor publice de învățămînt general din raionul Soroca pentru anul școlar 2016-2017, acordarea premiilor Consiliului Raional elevilor și cadrelor didactice cu performanțe deosebite pentru anul de studii 2015-2016, avizul privind Convenția de parteneriat între Ambasada Franței în Republica Moldova și IP LT ”C.Stere, aprobarea Regulamentului privind modul și condițiile de selectare și distribuire a locuințelor pentru păturile social/economic vulnerabile, cu privire la participarea Consiliului Raional Soroca ca partener în cadrul proiectului ”Turismul rural – un pas sigur pentru sporirea cooperării transfrontaliere între raioanele Soroca și Iampoli”.

Descarcă sedinta-ordinara-a-consiliului-raional-soroca-din-8-decembrie-2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.