Diplome pentru bibliotecari și parteneri (FOTO)

0
58

Diplome pentru parteneriat au fost acordate ieri, 22 noiembrie, reprezentaților bibliotecilor și partenerilor din localitate. Acestea au fost înmânate de către primarul Victor Său. Directoarea Bibliotecii “M. Sadoveanu”, în incinta căreia a avut loc întâlnirea, Eugenia Railean, a realizat o prezentare a strategiei, activităților și proiectelor implementate de către instituția publică pe care o reprezintă.

“Activitatea vine cu scopul de a aduce la cunoștință autorităților publice locale și partenerilor care sunt rezultatele obținute de către biblioteca “M. Sadoveanu” în ultimii ani. Anterior, a fost implementat un proiect finanțat de Ambasada Norvegiei la București, în urma căruia am deschis o sală multimedia și au fost efectuate lucrări de reparație”, ne comunică doamna Eugenia Railean.

Primarul a reiterat în cadrul întrevederii cu angajații bibliotecilor din oraș importanța cărții pentru educație. “Este una când accesăm calculatorul și este altceva când deschidem o carte. Republica Moldova are drept obiectiv ca până în anul 2020 să fie una din cele mai dezvoltate țări în domeniul IT, totuși să nu uităm și de cărți și rolul lor în educarea tinerei generații”, a precizat Victor Său.

“Suntem centrul de instruire al bibliotecarilor din teritoriu și ne mândrim cu aceasta. În cadrul instituției am deschis ludoteca „Țara familiilor”, în care am creat condiții ca copiii de la trei ani să frecventeze biblioteca. Alt proiect l-am realizat cu copiii de la Centrul de plasament temporar a copiilor în situaţii de risc „Azimut” din oraşul Soroca, în urma căruia am obținut tablete”, a mai remarcat doamna Railean.

În acest an se împlinesc 72 de ani de la fondarea Bibliotecii “M. Sadoveanu”.

Reamintim că în orașul Soroca activează 7 biblioteci.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.