Șoferii chercheliți vor plăti amenzi mai mari

0
13

Au fost introduse noi modificări la Codul Penal și Codul de Procedură Penală al Republicii Moldova, în vederea majorării unității convenționale de la 20 de lei la 50 de lei, precum și modificat articolul 134/12 „Starea de ebrietate” cu micșorarea cuantumului concentrației de alcool.

Prin urmare, potrivit Inspectoratului General al Poliției, concentrațiile maxime neadmise de alcool, conform art. 134/12 al. 2 și 3 „Starea de ebrietate”, sunt următoarele:

– Prin stare de ebrietate alcoolică cu grad minim se înţelege starea persoanei care are concentraţia de alcool în sânge care era „de la 0,3 pînă la 1,0 g/l” se substituie cu „de la 0,3 pînă la 0,5 g/l”, iar concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat „de la 0,15 până la 0,5 mg/l” se substituie cu de la „0,15 până la 0,3 mg/l”;

– Prin stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat se înţelege starea persoanei care are concentraţia de alcool în sânge „de la 1,0 g/l şi mai mult” se substituie cu ”de la 0,5 g/l şi mai mult”, iar concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat „de la 0,5 mg/l şi mai mult” se substituie cu de la „0,3 mg/l şi mai mult”.

Șoferii sunt îndemnați să nu urce la volan în cazul în care au consumat alcool.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.