Încă circa 17.000 de locuitori ai raionului Soroca vor avea apă potabilă!

0
78

Săptămâna trecută a demarat proiectul „Crearea condiţiilor de aprovizionare cu apă potabilă a 15 sate din raionul Soroca”, care va fi implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională pe banii Fondului de Dezvoltare Regională. În total, vor beneficia de rezultatele acestui proiect, ceea ce înseamnă că vor avea apă potabilă, circa 17.000 de locuitori din satele Ţepilova, Ocolina, Parcani, Voloave, Redi-Cereşnovăţ, Dubna, Stoicani, Soloneţ, Slobozia-Cremene, Slobozia-Vărăncău, Racovăţ, Voloviţa, Alexandru cel Bun, Vasilcău şi Ruslanovca. Costul total al proiectului este de 25.000.000 lei.

Valentina Ceban, primarul comunei Ocolina: „Astăzi este o zi istorică pentru locuitorii comunei noastre, or primul Turn va fi construit în satul Ţepilova, una din localităţile situate la „graniţele” proiectului. Şi precum ne stă bine nouă, moldovenilor, această lucrare a început cu sfinţirea locului de înălţare a Turnului şi acest fapt înseamnă că într-un timp apropiat nu va mai exista problema apei potabile”.

Serghei Cetulean, primarul comunei Parcani: „Fără îndoială, este vorba de un proiect foarte important pentru localităţile noastre. Vorba ceea, dacă apă (potabilă) nu e, nimic nu e. Costul primei tranşe a proiectului, care a demarat la Ţepilova, este de 5.100.000 lei. Trebuie de menţionat şi faptul că capacitatea proiectului permite şi posibilitatea de conectare a satului Ciripcău din raionul Floreşti”.

Proiectul va fi finalizat în anul 2019. Să fie într-un ceas bun!

Dan Aolei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.