Rezultatele ALEGERILOR PREZIDENȚIALE 2016 pentru raionul Soroca

Conform datelor preliminare ale CEC, la alegerile prezidențiale din 2016, în raionul Soroca au participat la votare 47,27% din cetățenii cu drept de vot. În Chișinău, rata participării la vot este de 58,46%, iar la Bălți au fost înregistrate 51,20 % din numărul total de cetățeni cu drept de vot.

În majoritatea localităților din republică, rata de participare la vot nu trece de 50 %.

În localitățile din raionul Soroca, procentajul de participare al cetățenilor la votare oscilează între 40 și aproximativ 60% din numărul total de alegători pe lista de bază. Cele mai active sate sunt Regina Maria – 59,89%, Iarova -58,88%, Șeptelici – 58,58%. O rată mai mică de participare a cetățenilor la votare s-a înregistrat în satele Racovăț – 40,46%, Holoșnița – 43,31%, Nimereuca – 44,21%.

Astfel, potrivit rezultatelor preliminare ale CEC, Igor Dodon este cel mai votat candidat de pe lista electorală, în unele localități, liderul PSRM a acumulat aproape același procentaj alături de liderul PAS, Maia Sandu. Acestea sunt Vărăncău, Dubna, Bulboci.

varancau

60,44% din soroceni au ales în favoarea lui Igor Dodon, pentru Maia Sandu și-au oferit votul 27,99% din alegători, iar pe al treilea loc în topul favoriților la funcția de președinte al Republicii Moldova este Ciubașenco Dumitru, pentru care au votat 4,88% din alegători.

Aceste date au fost preluate de pe siteul cec.md.

Dacă ai și tu o știre interesantă, care vrei să fie publicată în ziarul „Observatorul de Nord” sau pe pagina noastră web, anunță redacția. O poți face adăugând știrea ta AICI sau să ne sesizezi o problemă AICI.

Dezvoltarea paginii web a ziarului „Observatorul de Nord” este unul din obiectivele proiectului “Presa locală – dezvoltare prin digitalizare”, implementat de publicaţia independentă „Observatorul de Nord” şi finanţat de Ambasada SUA în Republica Moldova.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.