Sărbătoare triplă la Vasilcău

0
68

Duminică, la Vasilcău, a avut loc deschiderea Complexului Memorial şi al parcului public din localitate. Evenimentul a adunat multă lume bună: locuitorii satului, care au conribuit financiar sau au dat o mână de ajutor la realizarea lucrărilor, autorităţile publice locale, oaspeţi din alte raione, dar şi din România. Totodată, au fost omagiate mai multe cupluri din sat şi cei mai vârstnici locuitori din Vasilcău.

Comună amenajată în comun

Reabilitarea Complexului Memorial şi al parcului public a fost posibil graţie proiectului „Împreună pentru o comunitate prosperă”, finanţat de guvernul Suediei şi Ministerul de Interne a Danemarcii/DANIDA. În acest scop au fost oferiţi 3000 dolari. Dar şi vasilcovenii au contribuit. Astfel, aportul primăriei, agenţilor economici din teritoriu şi cetăţenilor constituie cca 100 mii lei.

“Proiectul este implementat de primăria Vasilcău, grupul de iniţiativă local şi ONG „Casa Speranţelor” reprezentate de doamnele Ala Taran şi Valentina Onică”, ne-a comunicat Valentina Struc, liderul grupului local de iniţiativă. O bună cooperare şi marea dorinţă de a realiza ceva frumos, au stat la baza acestei realizări, a mai menţionat sursa.

La rândul său, primarul comunei Vasilcău a ţinut să menţioneze următoarele: „Primăria exprimă mulţumiri celor care au contribuit la realizarea proiectului : Artur Lesco, directorul Fabricii de materiale de Construcţii, Oleg Alexandrov (ÎI Mialex Nord), Anatolie Sârghi (ÎI Sârghi Anatolie), Angela Cojocaru (ÎI Cojocaru Angela), Andrei Slivinschi (GŢ Andrei Slivinschi), Nicoale Todirean (ÎI Todirean Nicolae), Nicolae Todirean junior, Vasile Lupu, Arhip Lupu şi alţii”.

Să se pupe mirii!

În aceeaşi zi, au fost omagiate 22 de cuplurile din localitate, care au convieţuit 50 şi mai mulţi ani în căsătorie. Felicitările, florile şi suvenirurile oferite de autorităţile locale, au completat bucuria anilor trăiţi în pace şi înţelegere, au menţionat „tinerii însurăţei”.

La evenimentele desfăşurate în Vasilcău, au fost prezenţi reprezentanţii comunei Corbi, Judeţul Argeş, România, proaspăt înfrăţită cu comuna Vasilcău. Primarul de peste Prut, Virgil Baciu şi soţia sa Maria le-au oferit în dar acestor cupluri câte un premiu bănesc în valoare de 300 de lei.

Ziua oamenilor în etate

23 de persoane în etate, începând cu vârsta de la 86 de ani, au fost omagiaţi, cu prilejul Zilei internaţionale a oamenilor în etate. Agentul economic din teritoriu „Alfa Nistru” şi primăria au avut grijă să le facă ziua mai frumoasă locuitorilor cu plete dalbe, oferindu-le câte un cadou.  Totodată o familie numeroasă, în care cresc patru copii a primit un cadou financiar din partea oaspeţilor de peste Prut.

Evenimentul a culminat cu un concert în care au evoluat colective artistice din Vasilcău,  Ansamblul de fluierişti din comuna Corbi şi Ansamblul de dans „Brâuleţ ” din Cubolta, Sângerei.

Dacă ai și tu o știre interesantă, care vrei să fie publicată în ziarul „Observatorul de Nord” sau pe pagina noastră web, anunță redacția. O poți face adăugând știrea ta AICI sau să ne sesizezi o problemă AICI.  Dezvoltarea paginii web a ziarului „Observatorul de Nord” este unul din obiectivele proiectului “Presa locală – dezvoltare prin digitalizare”, implementat de publicaţia independentă „Observatorul de Nord” şi finanţat de Ambasada SUA în Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.