Unde trebuie să atrageți atenția la prepararea vinului

0
34

Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca atenționează populația asupra pericolului de intoxicare cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului. Salvatorii recomandă oamenilor să fie prudenți în prepararea vinului și să respecte regulile de securitate.

La fel, oamenii sunt îndemnaţi să nu intre în încăperile în care se fermentează vinul, dacă nu există ventilație corespunzătoare. Pentru a verifica dacă în încăpere nu s-a acumulat dioxid de carbon, este nevoie de aprins o lumânare, care se va stinge în cazul în care nu există oxigen suficient. În astfel de situații aflarea în încăperile respective este strict interzisă.

Mai mult, salvatorii recomandă ca fermentarea mustului să fie efectuată în spații deschise sau în încăperi bine ventilate. În cazul care cineva a intrat în încăpere și nu a mai ieșit este necesară apelarea de urgență a Serviciului 901.

Aflarea în zona de risc fără echipament de protecție pune în pericol viața oamenilor.

Conform informațiilor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale în anul 2015, în urma intoxicării cu dioxid de carbon, în procesul de fermentarea a mustului au decedat 4 persoane.

Un caz recent a avut loc în raionul Hînceşti, unde o persoană a decedat intoxicată cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului. Ceea ce ţine de raionului Soroca cazuri similare nu au fost înregistrate.

Inspector PC al DSE Soroca,

căpitan al serviciului salvare, Doga Eugeniu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.