Cine doreşte îşi poate schimba medicul de familie

Stimată redacţie! Am auzit că orice cetăţean îşi poate schimba medicul de familie. Cum şi până când pot face şi eu acest lucru?

Alexandru P., oraşul Soroca

Din partea redacţiei: Persoanele asigurate şi neasigurate îşi pot alege sau schimba până pe 31 octombrie curent medicul de familie şi instituţia medico-sanitară primară. Potrivit Serviciului de presă al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, cei care se înregistrează pentru prima dată sau vor să-şi schimbe instituţia medicală şi medicul de familie urmează să depună cererea în instituţia aleasă, cu indicarea datelor de contact. Înregistrarea poate fi efectuată la o singură instituţie medico-sanitară primară şi este recomandată selectarea celei mai apropiate instituţii de locul de trai al solicitantului. Dacă numele medicului de familie nu va fi menţionat în cerere, acesta va fi desemnat de către instituţie. Asistenţa medicală primară va fi acordată conform noii cereri începând cu 1 ianuarie 2017, iar până la finele anului solicitantul va beneficia de asistenţă în cadrul instituţiei în care a fost anterior înregistrat. Totodată, medicul de familie poate fi schimbat în altă perioadă a anului doar în cazul în care persoana îşi schimbă locul de trai… Schimbarea instituţiei medicale primare şi a medicului de familie poate fi efectuată o dată pe an, în perioada 1 septembrie – 31 octombrie.

Info OdN

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.