Un vis de 100 de ani ar putea deveni realitate! (VIDEO)

0
27

Am citit pe site-ul TRIBUNA o informaţie care ar trebui să stârnească interesul sorocenilor. Astfel, am aflat că la Chişinău a avut loc o întâlnire a factorilor de decizie de la Ministerul Transportului şi Infrastructurii Drumurilor de la Chişinău (MTID) şi Ministerul Infrastructurii (MI) de la Kiev, în cadrul căreia s-au pus în discuţie mai multe chestiuni de interes bilateral, inclusiv construcţia podului peste Nistru, Soroca-Iampol.

Iată ce a declarat ministrul MTID Iurie Chirinciuc: „Există voinţă politică, există toată conjunctura care permite rezolvarea problemelor care îşi aşteaptă rezolvarea după declararea independenţei. Toate aceste chestiuni au fost incluse în Protocolul de colaborare dintre instituţiile noastre. Astfel, se prevede ca până la 15 septembrie 2016 Protocolul să fie finalizat şi în luna octombrie, când primul ministru al Ucrainei, Vladimir Groisman, va întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova, acesta să fie semnat. Am în vedere transportul de pasageri şi de mărfuri, liberalizarea transportului atât în plan bilateral, cât şi în ce priveşte tranzitarea şi transportul aerian”.

Solicitat de noi, ex-vicepreşedintele raionului Soroca, cu siguranţă cel mai aprig partizan al construcţiei podului de peste Nistru, Boris Ivasi ne-a declarat că ”…Visul vieţii mele, dar şi visul de peste un veac al multor soroceni ar putea deveni realitate. Unirea celor două maluri ale Nistrului, unirea neamurilor de pe cele două maluri ar însemna enorm pentru noi toţi. Regret faptul că din cauza unor „patrioţi” s-au pierdut patru ani, timp în care am avut posibilităţi reale de a mişca lucrurile înainte. Acum nu-mi rămâne decât să sper că la începutul lunii octombrie, odată cu vizita domnului Groisman la Chişinău, va fi rezolvată şi această problemă de o însemnătate enormă pentru oraşul şi raionul nostru”.

Dan AOLEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.