Flori, cântece și poezii închinate Limbii Române (FOTO)

0
135

În ultima zi a lunii august este marcată Ziua Limbii Române. Cu această ocazie, în parcul “Mihai Eminescu” din Soroca a fost susținut un spectacol de cântece și poezie dedicate sărbătorii naţionale „Limba noastră”, precum și a fost organizată o expoziție a meșterilor populari.

De asemenea, în această dimineață reprezentanți ai administrației publice locale și instituțiilor de învățământ au depus flori la busturile marilor personalități ale literaturii române pe aleea clasicilor din parc.

“Este Ziua Limbii Române și prin aceasta totul este spus. Este un eveniment care ne îndeamnă să ne oprim și să ne gândim încotr-o ne îndreptăm”, a spus Ion Brânză, filolog.

În discursul său, maestrul Petre Popa i-a îndemnat pe cei prezenți la manifestare să învețe și să cunoască adevăratul sens și valoarea limbii vorbite. “Ne bucurăm că se mărește numărul celor care vin în această zi în acest loc sfânt pentru soroceni. În fiecare an, la finele lunii august, avem de susținut două examene, cel de conștiință și cel de identitate națională. În acest joc lung de-a identitatea, până la urmă, Curtea Constituțională a decis că limba oficială a Republicii Moldova este limba română și punctum”, a subliniat regizorul și directorul teatrului “Veniamin Apostol”, domnul Popa.

“Calea spre a pune bazele unei limbi vorbite și scrise corect pe acest teritoriu a fost una grea pentru voi, basarabenii, dar, v-am fost mereu alături cu sufletul. Sărbătoarea va rămâne pentru noi o frumoasă amintire”, ne-a spus Felicia Popescu, fostă profesoară universitară din Iași, care a ținut o cuvântare alături de alți colegi din România în fața celor prezenți.

La eveniment au participat tineri, profesori, personalități din domeniul culturii și mulți alți soroceni și oaspeți ai orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.