Consiliul Orăşenesc: şedinţa închisă, problemele amânate (VIDEO)

1
26

Astăzi, a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului orăşenesc Soroca. La scurt timp după începutul şedinţei însă, sesiunea a fost închisă, la iniţiativa consilierului PSRM, Vasile Cojocari.

Astfel, mai multe proiecte de decizie, inclusiv cele privind Corelarea bugetului local cu cel de stat pentru anul 2016 şi Rectificarea bugetului pentru anul curent, care, în şedinţele trecute nu au întrunit numărul necesar de voturi, au rămas şi de această dată în afara atenţiei aleşilor locali.

Cele două proiecte de decizie, deosebit de importante pentru activitatea primăriei, au fost aprobate pe ordinea de zi, deşi nu fusese examinate în comisiile de specialitate. Aleşii locali însă, convenise că vor lua o pauză pentru a oferi posibilitatea membrilor comisiilor de specialitate să se întrunească pentru a aviza subiectele, dar nu au apucat.

„Situaţia creată conduce la blocarea activităţii autorităţilor publice locale şi la pierderi financiare”, susţine primarul oraşului, Victor Său.

În cadrul aceleiași şedinţe, urma să fie examinat proiectul de decizie privind iniţierea referendumului local, prin care se propune demiterea primarului. Iniţiativa aparţine unui grup de 17 consilieri PN, PSRM, PDM, consilieri independenţi şi neafiliaţi politic, supranumiţi şi „Coaliţia anti-Său”. Fracţiunea PCRM  din Consiliul orăşenesc a declarat că nu susţine această iniţiativă. Dar şi acest subiect nu a ajuns să fie supus votului, precum şi un şir de subiecte au rămas neexaminate din lipsa avizului comisiilor de specialitate.

Potrivit unor consilieri din tabăra opusă, iniţiatorii referendumului sunt în căutarea votului decisiv, care le lipseşte la moment pentru a adopta decizia privind iniţierea referendumului.

Vedeţi în continuare imagini video cu declaraţiile făcute de aleşii locali după şedinţa Consiliului orăşenesc de astăzi.

Alibert Malâş, consilier PCRM

Iurii Todirean, consilieri PN

Vasile Baş, consilier PLDM

Liliana Babără, consilier PL

Marcel Buşan, secretarul Consiliului orăşenesc

Primarul oraşului Victor Său

Potrivit edilului, dacă până la finele lunii august aleşii locali nu vor adopta deciziile privind Corelarea bugetului local pentru anul 2016 cu bugetul de Stat şi proiectul privind rectificarea bugetului orăşenesc pentru anul curent, aceasta va conducea la blocarea activităţii mai multor instituţii bugetare, inclusiv grădiniţele din oraş, dar şi la pierderi financiare de circa 700 mii lei.

Primarul oraşului Victor Său

1 COMENTARIU

 1. Politica un stârv întins pe masă
  În jurul mesei loc cu toi îşi fac
  Rup din mâna fratelui ciolanul
  Şi tot fratelui îl dau de cap
  Mulţumiţi de goalele tirade
  Devorează hrana picurând
  În ei dorm şi slova şi obrazul
  Care s-au topit în vin pe rând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.