PROGRAMUL FESTIV dedicat sărbătorilor care se apropie

1
17

Au rămas zile numărate până la marcarea celor mai importante sărbători ale localității, dar și ale întregii țări. Pentru a vă ieși în întâmpinare, vă propunem să luați cunoștință cu Programul festivităților consacrate Zilei Independenței Republicii Moldova, Zilei orașului Soroca și sărbătorii naționale Limba noastră.

Astfel, la 27 august, festivitatea dedicată Zilei Independenței va începe în ritmurile orchestrei de fanfară a Palatului de Cultură, în Piața Libertății, la ora 10.00. De asemenea, în incinta Palatului de Cultură se vor desfășura competiții sportive.

La ora 10.30 vor avea loc depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare în Piața Libertății, unde va avea loc spectacolul muzical folcloric „Cântăm vatra strămoșească”.

La ora 12.00 se vor depune flori la monumentul eroilor căzuți pentru apărarea integrității și suveranității Republicii Moldova în conflictul armat din Transnistria la Complexul memorial.

În parcul din preajma Cetății Soroca se va inaugura o expoziție a meșterilor populari, la ora 12.15.

La ora 12.30 va fi semnat acordul de parteneriat dintre Consiliul raional Soroca și municipiul Bauska, Republica Letonă la Cetatea Soroca.

Festivalul medieval va începe la ora 13.00 în incinta Cetății Soroca, apoi urmează spectacolul muzical „Moldova Patria Mea”, în Piața Libertății din orașul Soroca, care va dura între orele 18.00-20.00.

De ziua orașului Soroca, la 28 august, în prima parte a zilei se va desfășura liturghia de sărbătoare la Biserica Adormirea Maicii Domnului. La ora 10.00 și ora 11.00 vor avea loc competiții sportive, la Stadionul orășenesc și Liceul teoretic „A.S.Pușkin”.

Festivalul medieval va continua a doua zi, începând cu ora 11.00 la Cetatea Soroca. Între timp, cu începere de la ora 15.00, în Piața Libertății vor evolua tinere talente în cadrul concertului „Steluțe Sorocene”.

Concertul festiv dedicat hramului orașului Soroca va starta la ora 19.00, iar la ora 22.00 este planificat un spectacol nemaipomenit cu focuri de artificii, după care vor urma alte surprize muzicale.

La 31 august, de Ziua Limbii Române, la ora 09.30 este organizată expoziția meșterilor populari, la ora 10.00 vor fi depuse flori pe aleea clasicilor din parcul „Mihai Eminescu”, după care va fi susținut un spectacol muzical literar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.