Salvat din fântână

Un bărbat a fost salvat De la moarte de către salvatorii Direcţiei Situaţii Eexcepţionale Soroca.  Acesta a căzut în fântâna din propria curte şi a fost descoperit de către un vecin.

 

În dimineaţa acestei zile cetăţeanul  Iurii P., locuitor al satului Stoicani, l-a descoperit pe consăteanul său G.C.  în fântâna din curtea acestuia. Domnul Iurie a anuţat imediat primarul localităţii Serghei Bric, care la rândul său a solicitat salvatorii.

Potrivit Direcţiei Situaţii Excepţionale Soroca, ”apelul a parvenit  ora 06.35. La faţa locului s-au deplasat opt salvatori şi reprezentanţii de la  Inspectoratul de Poliţie şi a Serviciul Medical Soroca.  În urma cercetărilor s-a constatat că fîntîna este amenajată în gospodăria  victimei cet. C. G. în vârstă de 43 de ani, aceasta este construită din ţevi de beton cu diametrul de 40 cm, cu o adîncime de aproximativ 12 metri şi cu un volum de aproximativ 1.2 m de apă. Din spusele rudelor victima locuieşte cu mama sa şi că este la evidenţa psihiatrică” ne-a comunicat  Eugeniu Doga, inspector DSE Soroca.

Datorită intervenţiei prompte a salvatorilor, la ora 0812 victima a fost salvată şi extrasă din fîntînă , fără careva traume vizibile, fiind transmisă medicilor pentru a acordarea  primului ajutor medical.  La moment pacientul se află în secţia Internare a Spitalului Raional Soroca pentru examinare.

 

Salvatorul Valeriu Buruian se pregateşte pentru coborâre în fântână
Salvatorul Valeriu Buruian se pregateşte pentru coborâre în fântână

 

 

În cadrul operaţiunii de salvare, s-a deosebit prin curaj, devotament şi sacrificiu salvatorul Valeriu Buruian, Şeful de gardă plutonier al serviciului de salvare, au ţinut să menţioneze colaboratorii  DSE Soroca.

Comentarii

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

*