LIVE TEXT: Ședința Consiliului orășenesc (UPDATE)

2
23

13:50 Iurie Todirean, consilier din partea fracțiunii PN solicită suspendarea ședinței până la data de 22 august. Cu 14 voturi pro ședința de astăzi a CO a fost suspendată.

13:38 Încă două persoane vor fi menționate cu titlul onorific de cetățean de onoare al orașului Soroca. Este vorba de Tamara Grițenco, directoarea Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” și Ludmila Vitcovscaia, președinta comunității slavone, consilier orășenesc din partea fracțiunii PSRM. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a CO.

Candidatura doamnei Ludmila Ceban, pedagog, conducător artistic al studioului „Bravo Star” nu a fost susținută de aleșii locali, având și aviz negativ din partea comisiei de specialitate.

13:28 Consilierul din partea fracțiunii PSRM, Vasile Cojocari, a propus suspendarea ședinței până la 22 august 2016, însă propunerea acestuia nu a fost susținută de către aleșii locali. Ședința continuă.

13:14 Un proiect de decizie privind reorganizarea prin transformarea a IM DGLC în SA DGLC nu este examinată din cauza lipsei avizului.

13:11 A fost adoptat programul criculației transportului public local cu unele modificări, și anume, au fost adăugate două stații și a fost stabilit orarul de circulație a transportului public.

12:53 Proiectul de lege cu privire la iniţierea instalării unei pietre comemorative pentru marcarea prezenţei poloneze în oraşul Soroca nu este examinată din cauza lipsei avizului comisiei de specialitate.

12:12 Din aceiași sursă, 10 mii de lei au fost alocați unei sorocence pentru acoperirea cheltuielilor de tratament. Iar din sursele financiare din prelevarea veniturilor pentru anul 2016, alte 10 mii de lei sunt alocate Societății orbilor din Soroca pentru finalizarea lucrărilor de reaparație în cadrul proiectului „Șanse egale pentru toți”.

12:05 Din fondul de rezervă au fost alocați 7 mii de lei unei cetățene pentru tratament, iar alte 10 mii de lei, domnului Nicolae Chirtoacă cu prilejul aniversării jubileului de 90 de ani.

12:02 Comisia pentru buget și finanțe a dat aviz negativ, a informat consilierul local, Artur Lesco, deoarece instituția este subordonată Ministerului Educației, și nu Primăriei.

11:59 Consilierul Boris Onică se pronunță împotriva alocării de surse financiare pentru Colegiul Tehnic Agricol, solicitate de administrație, în urma incendiului care a avut loc în luna iunie curent și care a distrus două ateliere din cadrul instituției. Acesta a menționat că pe acest caz este pornit un dosar penal pentru neglijență, iar prejudiciul trebuie să fie acoperit de către vinovat.

11:48 Proiectul de decizie privind alocarea surselor financiare din fondul de rezervă a stârnit nemulțumiri.

11:20 Și alegerea viceprimarului pe probleme economice a suferit un eșec. Candidatura domnului Igor Jidcov nu a fost susținută cu numărul necesar de voturi din partea aleșilor locali.

11:16 După mai multe discuții, subiectul a fost propus spre votare. Membrii a două comisii de specialitate au dat aviz negativ și doar una pozitiv. În final, proiectul de decizie nu a acumulat numărul necesar de voturi.

11:12 În aceste clipe este examinat proiectul de decizie privind alegerea viceprimarului pe probleme sociale. Primarul orașului Victor Său a înaintat candidatura Stelei Zabrian, secretarul Consiliului raional Soroca.

10:59 Titlul onorific de Cetățean de onoare al orașului Soroca va fi conferit domnului Vadim Sârghi, doctor în științe tehnice, conferențar universitar, șef al Secției evidență și documentare a populației, consilier orășenesc din partea PD. 21 de consilieri din cei 23 prezenți au votat în favoarea acestei decizii.

10: 27 La Soroca s-ar putea desfășura referendumul de revocare a primarului orașului Victor Său. Un proiect de decizie în acest sens este înregistrat pe ordinea de zi a consiliului la inițiativa a 17 consilieri, membri ai fracțiunilor Partidul Nostru, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Democrat și consilieri independenți și neafiliați politic.

Astăzi are loc ședința Consiliul orășenesc Soroca. Aleșii locali au aprobat ordinea de zi în care figurează peste 60 de proiecte de decizie la diferite subiecte.

Urmăriți live text de la ședința CO pe site-ul odn.info.md!

2 COMENTARII

  1. TITLU DE ONOARE CUI la Sirghi voi ce ati debilizat cu tatu din cauza acestui nesimtit care in mod vulgar mi-a ingradit accesul la documentare si a fost denuntat la Anticoruptie si a primit mustrare voi il faceti cetatean de onoare nu la Soroca e nevoie de psihiatru eeeeeeee chiar nu aveti oameni demni in aceasta primarie blestemata de verdad parca o tunat si i-o adunat DOAMNE SCAPANE DE JAVRE ………………..da poate pe galavatii il faceti omul anului ……………………Sirghi din cauza ta am fost nevoita sa-mi fac buletinu la Balti si sa aduc taxe in bugetul acestui oras RUSINE SA-TI FIE si voua care ……………o dpoamne te duci la Chisinau si disfruti de oameni teferi dan Soroca asta in loc sa se dezvolte retrogradeaza TREZITIVA SOROCENI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.