Claudia Ivanov a fost (re)aleasă preşedinte al Organizaţiei Veteranilor

0
76

La Soroca a avut loc Conferinţa a VII de dare de seamă şi alegeri a Organizaţiei Veteranilor din raionul Soroca, la care au participat 85 din cei 99 delegaţi aleşi de cele 40 organizaţii primare din oraş şi raion.

Raportul de bază a fost prezentat de doamna Claudia Ivanov, preşedinta Organizaţiei Veteranilor din raionul Soroca, iar în dezbateri au luat cuvântul veteranii Dumitru Andrieş, Victor Umaneţ, Nicolae Barabaş, Vasile Popuşoi, Anastasia Nesterenco, Vasile Mâţu, Mihai Andrieş, Maria Procopii, şeful Direcţiei raionale Asisitenţă Socială şi Protecţie a Familiei Tudor Frunză, primarul satului Zastânca Pavel Covalciuc, reprezentantul organizaţiei republicane a veteranilor Vasile Zabadevschii. Preşedintele raionului Mihai Mâţu, care a ţinut o alocuţiune şi a răspuns la întrebările celor prezenţi, a înmânat Diplome de Onoare, pentru activitate rodnică în cadrul Organizaţiei, următorilor veterani: Veronica Lozan (Pârliţa), Elena Bujor (Ocolina), Vasile Mâţu (Soroca), Vasile Povar (Soroca), Anastasia Nesterenco (Egoreni), Vasile Manole (Soroca). La rândul ei, reprezentanta primăriei oraşului Soroca, Natalia Cojocaru, a citit un mesaj de felicitare din partea primarului Victor Său şi a înmânat Diplome Valentinei Botnari, Mariei Procopii, Tatianel Strelciuc, Galinei Lupu, Larisei Kanciucovschi, Lidiei Dragoman şi lui Vasile Popuşoi. Vice-preşedintele Consiliului Naţional al Veteranilor, Vasile Zabadevschii, a menţionat că Organizaţia de veterani din raionul Soroca este una dintre cele mai active în republică şi a înmânat Diplome următorilor veterani: Vera Anoprieva, Mihail Andrieş, Vasile Mâţu, iar doamna Claudia Ivanov a primit un premiu în sumă de 500 lei.

Printre organizaţiile primare locul I a fost ocupat de Organizaţia de veterani din satul Racovăţ (preşedinte Mihai Andrieş), locul II – Organizaţia de veterani din satul Egoreni (Anastasia Nesterenco) şi locul III – una din Organizaţiile de veterani din oraşul Soroca (Vasilisa Noviţchi), iar printre cei mai activi au fost menţionaţi veteranii Ion Zaporojan (Nimereuca), Tamara Bejenaru (Pârliţa), Silvia Căldare (Soroca).

În cadrul Conferinţei au fost aleşi delegaţii la Congresul Organizaţiei republicane a Veteranilor, dar şi organele de conducere ale OV din raionul Soroca. Astfel, doamna Claudia Ivanov a fost aleasă în funcţia de preşedinte, iar doamna Maria Procopii şi domnul Vasile Mâţu vor ocupa funcţiile de vice-preşedinţi.

Dan AOLEI

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.