Concert Open Air la Cetatea Soroca (VIDEO)

Un concert inedit, în aer liber, la care participă artişti de la Moldovan National Youth Orchestra, va fi susținut astăzi, la Cetatea Soroca. Evenimentul va începe de la ora 19.00.

Andriano Marian, directorul Moldovan National Youth Orchestra, a declarat că ,,încă de la fondarea orchestrei, în 2011, marea dorinţă a fost să facem muzica clasică accesibilă publicului larg. Iar manifestările culturale de tipul celor open air sau flashmob vin să aducă muzicianul unde este ascultătorul şi nu invers, cum se întâmplă tradiţional”.

Astfel, în perioada iulie-august se desfășoară şase concerte inedite, printre care Muzică de film, Concert Open Air la Cetatea Soroca, Recital alături de Valentina Naforniţa şi un concert grandios la Filarmonica din Kiev.

Ediţia concertelor de vară 2016 se desfăşoară sub sloganul „Vara celor 100 de tineri muzicieni”, având ca obiectiv un număr record de beneficiari din ţări ca Moldova, România, Ucraina, Letonia, Belarus, Elveţia şi Olanda.

Aceste concerte speciale ale tinerilor muzicieni moldoveni sunt susţinute, alături de Fundaţia ,,Edelweiss”, de către Minsterul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, Ambasada Statelor Unite ale Americii în Moldova, Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român la Chişinău „Mihai Eminescu”.

Comentarii

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

*