Patru deținuți au petrecut o zi în afara închisorii (FOTO)

0
19

O excursie a fost organizată recent, de sărbătoarea „Sfinţilor Mucenici Chiric şi Iulita”, pentru patru deținuți ai penitenciarului nr.6  din Soroca, care au avut ocazia timp de o zi să petreacă timpul în afara instituției de detenție.

Potrivit programului, ei au vizitat monumentul istoric „Lumânarea Recunoştinţei” din oraşul Soroca şi Mănăstirea „Acoperemântul Maicii Domnului” din localitatea Cosăuţi. Reprezentanții instituției ne-au comunicat că astfel de excursii au ca scop integrarea socială și moral-spirituală a persoanelor aflate în detenție.

Astfel, ei au parcurs cele 600 de trepte ce urcă de la apele râului Nistrului pînă la capela în formă de lumânare, însoţiţi de un ghid, care le-a povestit despre istoria monumentului. La Mănăstirea „Acoperemîntul Maicii Domnului”, aceștia au asistat la o slujbă religioasă dedicată sărbătorii și au primit Sfânta Împărtăşanie, se specifică în comunicatul emis pe penitenciar.gov.md.

Menționăm că, recent, în cadrul serviciului de sfințire a sfintelor cruci, care a avut loc în contextul construirii unei biserici pe teritoriul penitenciarului nr. 6, Igor Guja, directorul adjunct al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, a declarat că biserica susține instituțiile de detenție în integrarea socială a deținuților, iar datorită colaborării cu Biserioca ortodoxă, în penitenciare se organizează mai multe evenimente culturale și sportive, menite să-i susțină în acest proces (vezi articolul integral AICI).

Dacă ai și tu o știre interesantă, care vrei să fie publicată în ziarul „Observatorul de Nord” sau pe pagina noastră web, anunță redacția. O poți face adăugând știrea ta AICI sau să ne sesizezi o problemă AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.