FURT la biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

0
64

În timpul slujbei de seară, un bărbat a intrat în biserica “Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca și a sustras mai multe obiecte expuse pentru vânzare și o anumită sumă de bani.

PS Ioan, episcop de Soroca, a declarat pentru Observatorul de Nord că furtul a avut loc la 30 iulie, în jurul orei 20.40. “Nu a avut loc profanarea bisericii. Persoana a stat pe parcursul zilei în preajma bisericii. Apoi, a intrat atunci când responsabilii nu erau la fața locului și a sustras careva bunuri. Biserica se deschide la ora 07.00 și se închide la 21.00”.

Părintele susține că totul s-a petrecut în timpul serii, când biserica nu era închisă. La slujba de seară erau prezenți mai mulți enoriași. “Suspectul părea un simplu creștin care dorea să se roage în fața unei icoane”, ne mărturisește PS Ioan.

Potrivit poliției, din biserică au fost sustrase 500 de lei și 20 de lănțișoare cu cruciulițe din argint. Părintele a menționat pentru Observatorul de Nord că, au fost sustrase și două cruci mai mari, care nu erau din metal prețios.

Întrebat dacă va lua măsuri de securitate, PS Ioan a spus că biserica este sub supraveghere. “Acum se desfășoară lucrări de reparație și pentru o perioadă de timp este sistat serviciul respectiv. Biserica este bine securizată”, precizează episcopul de Soroca și vicar mitropolitan.

Bărbatul suspectat de furt are 39 de ani și este locuitor al satului Făgădău din raionul Fălești. În urma perchezițiilor efectuate de către oamenii legii la domiciliul acestuia au fost găsite atât bunurile, cât și banii sustrași. Pentru fapta comisă, inculpatul riscă până la 4 ani de închisoare.

Dacă ai și tu o știre interesantă, care vrei să fie publicată în ziarul „Observatorul de Nord” sau pe pagina noastră web, anunță redacția. O poți face adăugând știrea ta AICI sau să ne sesizezi o problemă AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.