Taximetrist amendat pentru FUMAT

0
21

Inspectoratul de poliţie Soroca s-a autosesizat, după ce un cetățean și-a exprimat nemulțumirea privitor la faptul că taximetriștii parcați lângă parcul „Grigore Vieru” nu țin cont de regulile și etica profesională. În postarea sa, utilizatorul precizează că un taximetrist a încălcat legea antifumat, fiind surprins fumând în automobilul său de serviciu parcat lângă parc.

Pe marginea acestui caz, a fost iniţiată o procedură contravenţională pentru ,,Fumatul în mijloacele de transport public, în mijloacele de transport private, în parcurile de distracţii şi pe terenurile de joacă pentru copii, pe stadioane, arene, în pieţe şi alte spaţii publice deschise pe durata evenimentelor publice distractive sau de alt gen” a menţionat într-o postare pe reţelele de socializare Inspectoratul de Poliție Soroca.

Taximetristul în cauză s-a ales cu o amedă de 1000 lei.

Contactat de către Observatorul de Nord, Ghenadie Mânăscurtă, administratorul firmei de taxi, a declarat cu privire la cazul dat că „am adus la cunoștință colectivului prevederile legii cu privire la fumatul în locurile publice pentru a evita repetarea unor asemenea cazuri. Referitor la amenda aplicată, consider că cine încalcă legea, trebuie să poarte răspundere. Legea este aceiași pentru toată lumea” a spus Ghenadie Mânăscurtă.

Cât despre comportamentul șoferilor de taxi în timpul serviciului și comunicarea licențioasă a acestora, domnul Mânăscurtă a precizat: „Sunt de acord că nu este bine, în primul rând este vorba de cei șapte ani de acasă, iar în al doilea rând, un astfel de comportament nu face față orașului și firmei noastre. Șoferul trebuie să aibă un comportament adecvat, onest, să vorbească frumos, pentru că în orice situație, clienții au dreptate” a conchis dumnealui.

În postarea sa, Inspectoratul de Poliție Soroca a reiterat, că parcarea conducătorilor de taxi de lângă parcul „Grigore Vieru” este autorizată.

Menționăm că, în sesizarea sa, utilizatorul s-a plâns pe faptul că șoferii de taxi nu țin cont de faptul că se află în spațiul public, ascultă muzică la nivel maxim și au un comportament care nu corespunde unui angajat aflat la postul de muncă.

Dacă ai și tu o știre interesantă, care vrei să fie publicată în ziarul „Observatorul de Nord” sau pe pagina noastră web, anunță redacția. O poți face adăugând știrea ta AICI sau să ne sesizezi o problemă AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.