Colegiul „Prometeu” – închis

0
82

Colegiul „Prometeu” din orașul Soroca își sistează activitatea, în urma unei decizii a ministrului Educației, Corina Fusu. Hotărârea a fost luată ca urmare a evaluării activității acestei instituții de către Ministerul Educației în luna iunie curent, în urma căreia au fost depistate mai multe abateri.

Astfel, potrivit Raportului de evaluare, administrația Colegiului nu a respectat și executat mai multe prevederi ale ordinului Ministerului Educației din 17 iulie 2015.

De asemenea, la momentul evaluării administrația nu a prezentat Statutul instituției. Organizarea și desfășurarea activității educaționale s-a realizat în lipsa Planului managerial pentru anii 2015-2016, iar Planul de dezvoltare strategică a instituției a fost elaborat cu abateri de la prevederile normative.

Administrația Colegiului urmează să prezinte Ministerului Educației un plan de transfer al elevilor în alte instituții de învățământ profesional tehnic până la data de 25 august 2016, se menționează într-un comunicat emis de minister.

De asemenea, până la data de 1 septembrie 2016, va asigura arhivarea documentelor ce țin de procesul educațional și transmiterea acestora Colegiului „Mihai Eminescu” din Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.