A fost lansat proiectul „Amenajarea parcului din preajma Cetăţii Medievale Soroca”

La Soroca a avut loc Conferinţa de lansare a proiectului „Amenajarea parcului din preajma Cetăţii Medievale Soroca”. La eveniment au participat reprezentanţii finanţatorilor, autorităţile locale, partenerii proiectului, agenţi economici locali care au tangenţă cu turismul, etc. Iniţial urma ca activităţile să se desfăşoare timp de cinci luni, dar termenul s-a micşorat cu o lună deoarece nu avusese încă loc şedinţa consiliului raional, unde urma să fie aprobată alocarea mijloacelor bănești.

Obiectivul principal este consolidarea gradului de atractivitate turistică a oraşului Soroca, dar totodată se mai doreşte îmbunătăţirea aspectului parcului, asigurarea condiţiilor de agrement de înaltă calitate şi consolidarea capacităţii managementului a 15 agenţi economici din domeniul serviciilor turistice. Organizatorii au menţionat că activităţile ce vor urma nu sunt o dublare a lucrărilor făcute anterior, în cadrul lucrărilor de restaurare a cetăţii, ci o continuitate a acestora. Printre principalele activităţi de amenajare a parcului vor fi irigarea automată prin aspersiune şi plantarea gazonului pe anumite porţiuni ce vor fi deteriorate în timpul instalării conductei de apă. Beneficiarii acestor lucrări vom fi noi sorocenii, dar şi turiştii care vin în vizită.

Valoarea proiectului este de 563 250 lei, dintre care 450 mii de lei sunt oferiţi de Polonezi, iar 113 250 lei sunt contribuţia consiliului raional Soroca. Partenerii locali care vor pune umărul sunt Primăria oraşului, Direcţia Gospodăriei Locativ Comunală, AO „Bare Rom”, Inspecţia Ecologică şi Inspectoratul de Poliţie. Proiectul „Amenajarea parcului din preajma Cetăţii Medievale Soroca” a acumulat cel mai mare punctaj din cele peste 100 de cereri de finanţare depuse în programul polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, în cadrul programului „Fondul de Granturi Mici” al “Centrului de Informare pentru Autorităţile Locale din Republica Moldova” implementat de către Solidarity Fund PL.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.