Examenul medical este obligatoriu pentru șoferi

0
21

Șoferii nu se vor putea eschiva de la examenul medical, în cazul în care vor fi suspectați de comiterea unei infracţiuni sub influenţa alcoolului.

O decizie în acest sens a fost luată de către Curtea Constituţională (CCM), potrivit căreia, obligarea conducătorului mijlocului de transport de a se supune examinării medicale în vederea stabilirii stării de ebrietate nu poartă un caracter excesiv și nu aduce atingere prevederilor constituționale.

De asemenea, “Curtea a reţinut că necesitatea intervenţiei în viaţa privată prin obligarea conducătorului mijlocului de transport la recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii stării de ebrietate este justificată de protecţia unor valori importante ca ordinea publică, securitatea în trafic, prevenirea pericolului pentru viaţa şi integritatea fizică a altor persoane, precum şi prevenirea pericolului asupra vieţii, integrităţii corporale a însuşi conducătorului mijlocului de transport”, se menționează în concluziile Curții.

Prin urmare, Curtea Constituţională a recunoscut constituțională sintagma „sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical” din articolul 2641 alin. (3) din Codul penal, decizie care este publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.