Soroca va colabora cu un orășel din Franța

0
28

Un protocol care ar însemna începutul unei colaborări de perspectivă dintre orașul francez, Bagnoles-de l’Orne și orașul Soroca a fost semnat la 17 iulie, de către primarii ambelor localități. Primarul orașului Soroca, Victor Său, este de părere că acesta este un început bun, mai ales că astfel am putea avea mai mulți turiști francezi și, mai mulți soroceni care ar dori să viziteze Franța.

“Fiecare întâlnire aduce un rezultat oarecare. Astăzi s-a propus să fie semnat un parteneriat cu un oraș dintr-o țără membră a UE, unul din obiective fiind atragerea investițiilor extrabugetare pentru orășeni. Am lucrat și cu alte orașe din țările membre ale UE și pentru prima dată este semnat un acord și cu orașul Bagnoles-de l’Orne. Este un oraș turistic care are interesul și posibilitatea să dezvolte acest domeniu, cu noi rute și trasee”, a declarat Victor Său, care a mai menționat că acest eveniment are loc în cadrul unui proiect al Euroregiunii Nistru. Astfel, turiștii vor avea posibilitatea să viziteze orașul Vinnița și Soroca.

Jean Pierre Blouet, primarul orașului Bagnoles-de l’Orne, a menționat că va continua colaborarea cu autoritățile din Soroca. “Pentru mine este o supriză mare să mă aflu în Moldova, pentru că înainte de a veni aici, am fost în Ucraina. Noi creăm o comunitate comună cu Ucraina și cred că vom acea un proiect comun și cu Republica Moldova”.

Orașul Bagnoles-de l’Orne este situat în partea de nord-est a Franței și are o populație de până la 2500 de locuitori, Soroca fiind cel puțin de zece ori mai mare din acest punct de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.