Soroca va colabora cu un orășel din Franța

Un protocol care ar însemna începutul unei colaborări de perspectivă dintre orașul francez, Bagnoles-de l’Orne și orașul Soroca a fost semnat la 17 iulie, de către primarii ambelor localități. Primarul orașului Soroca, Victor Său, este de părere că acesta este un început bun, mai ales că astfel am putea avea mai mulți turiști francezi și, mai mulți soroceni care ar dori să viziteze Franța.

“Fiecare întâlnire aduce un rezultat oarecare. Astăzi s-a propus să fie semnat un parteneriat cu un oraș dintr-o țără membră a UE, unul din obiective fiind atragerea investițiilor extrabugetare pentru orășeni. Am lucrat și cu alte orașe din țările membre ale UE și pentru prima dată este semnat un acord și cu orașul Bagnoles-de l’Orne. Este un oraș turistic care are interesul și posibilitatea să dezvolte acest domeniu, cu noi rute și trasee”, a declarat Victor Său, care a mai menționat că acest eveniment are loc în cadrul unui proiect al Euroregiunii Nistru. Astfel, turiștii vor avea posibilitatea să viziteze orașul Vinnița și Soroca.

Jean Pierre Blouet, primarul orașului Bagnoles-de l’Orne, a menționat că va continua colaborarea cu autoritățile din Soroca. “Pentru mine este o supriză mare să mă aflu în Moldova, pentru că înainte de a veni aici, am fost în Ucraina. Noi creăm o comunitate comună cu Ucraina și cred că vom acea un proiect comun și cu Republica Moldova”.

Orașul Bagnoles-de l’Orne este situat în partea de nord-est a Franței și are o populație de până la 2500 de locuitori, Soroca fiind cel puțin de zece ori mai mare din acest punct de vedere.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.