A cauzat un prejudiciu de 4,5 mln lei ÎS „Gările şi Staţiile Auto”

0
39

Angajați ai întreprinderii de stat „Gările şi Staţiile Auto”, inclusiv și un agent economic din orașul Soroca ar fi prejudiciat statul  de aproximativ 4,5 milioane lei. Cazul este investigat de către Direcţia Generală Teritorială „Nord” a CNA şi Procuratura Anticorupție.

În perioada 2010-2016, mai mulți funcţionari ai ÎS „Gările şi Staţiile Auto”, acţionînd în comun acord cu factori de decizie din cadrul unei firme de transport, prestatoare de servicii, ar fi introdus în programele informaționale date eronate despre vânzarea unor bilete inexistente.

Pe conturile bancare ale agentului economic a fost transferată suma de aproximativ 4, 5 milioane de lei, prin aceasta cauzând întreprinderii de stat un prejudiciu în proporții deosebit de mari.

În rezultatul efectuării mai multor percheziții la domiciliu, trei persoane au fost recunoscute în calitate de bănuiţi, dintre care una reţinută pe un termen de 72 de ore, potrivit comunicatului emis de CNA.

Acest caz se investighează prin prisma art.191 alin. (5) Cod Penal – delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari, infracţiune ce se pedepseşte cu închisoare de la 8 la 15 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.