Valeria Manea – cea mai bună la BAC!

0
60
Valeria Manea – cea mai bună la BAC

Am publicat în ediţia precedentă un articol (bazat pe informaţiile preliminare de la cele două Centre de Bacalaureat din Soroca n.a.) despre Valeriu Maxim de la liceul “Constantin Stere”, care a obţinut cele mai mari note la BAC. Abia după apariţia ziarului am aflat că aceleaşi note le are şi o elevă de la Liceul „Ion Creangă” din Soroca.

Valeria Manea este din satul Rubleniţa, iar la actualele examene de bacalaureat a fost apreciată cu câte un 10 la limba română şi limba franceză, la biologie a primit 9, iar la matematică 8.

După ce a aflat rezultatele, eleva eminentă a contestat notele de la biologie şi matematică. “Eu nu am fost niciodată impusă să învăţ, încă din clasele primare eu o făceam din plăcere, ne mărturiseşte Valeria. Astăzi le mulţumesc tuturor profesorilor de la liceu şi familiei pentru susţinere”.

“La început am avut emoţii şi am fost stresată, dar după ce a trecut primul examen de BAC, apoi al doilea, la ultimele m-am simţit mai bine, dar emoţii oricum au fost. Testele însă nu au fost foarte complicate, aşa de nivel mediu. Cred că trebuie să înveţi toţi 12 ani, fiindcă baza se pune în timpul gimnaziului, dar cunoştinţele de care ai nevoie la BAC le obţii în ultimii trei ani”.

Tânăra recunoaşte că nu prea are timp liber, a fost preocupată în special de şcoală şi de pregătirea pentru concursurile extracurriculare. Noroc de mama care-i mai spunea să lase cărţile şi să se odihnească.

Până acum Valeria s-a evidenţiat de mai multe ori la olimpiadele republicane de la limba franceză şi biologie. Tânăra este convinsă că absolvenţii trebuie să cunoască din timp unde vor să meargă după încheierea studiilor, dar să nu aleagă în ajun. “Liceenii ar trebui să-şi determine profesia pe care doresc să o aleagă şi să aibă o motivaţie. Nu trebuie să înveţi doar de dragul învăţatului, dar pentru aţi putea aplica undeva cunoştinţele”.

Valeria Manea îşi va continua studiile în România, iar viitoarea profesie va fi legată de limbi străine şi economie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.