LIVE TEXT: Consiliul raional Soroca în ședință

0
42

Ședința Consiliului raional Soroca a început de la ora 10.00. Președintele ședinței din 30 iunie este Victor Ciuvaga, al fracțiunii PLDM.

10:50 Consilierul independent, Radu Sârbu, acuză autoritățile de faptul că nu au executat unele decizii și au ignorat anumite interpelări. Acesta a propus amânarea ședinței până la prezentarea informațiilor solicitate, până la data de 7 iulie 2016. Propunerea nu a fost susținută cu numărul necesar de voturi.

Președintele Asociației de Fotbal din raionul Soroca, Rodion Ghilas, înmânează Cupa Campionatului la fotbal printre amatori președintelui Mihai Mâțu. Recent, Soroca a devenit campioană la această categorie.
Președintele Asociației de Fotbal din raionul Soroca, Rodion Ghilas, înmânează Cupa Campionatului la fotbal printre amatori președintelui Mihai Mâțu. Recent, Soroca a devenit campioană la această categorie.

11:00 Doi consilieri au anunțat că părăsesc partidele din care fac parte. Este vorba despre Maxim Melnic, membru PPEM și Vasile Sochirca, membru PLDM. Ambii au declarat că rămân independenți.

11:03 Mai mulți consilieri acuză conducerea taberei „La Dumbravă” de faptul că, a primit copii la odihnă înainte de aprobarea tarifelor pentru anul curent. Acestea au fost aprobate abia în ședința de astăzi a consiliului.

11:06 Decizia cu privire la acordarea statului de școală care nu poate fi închisă Gimnaziului ”Gheorghe Nastas” din s. Hristici, Gimnaziului Dărcăuți din s.Dărcăuți și IP Gimnaziului Regina Maria din s. Regina Maria, a fost adoptată cu 24 de voturi.

Nicolae Borziac, noul director al taberei de odihnă pentru copii "La Dumbravă"
Nicolae Borziac, noul director al taberei de odihnă pentru copii „La Dumbravă”

11:30 Cu un număr majoritar de voturi, aleșii locali au aprobat decizia privind numirea în funcția de director al Taberei de Odihnă pentru Copii ”La Dumbravă” pe domnul Nicolae Borziac, care a trecut concursul de ocupare a funcției date.

11:45 În aceste momente a fost aprobat regulamentul privind modul de repartizare a locuințelor pentru păturile social/economic vulnerabile și a formulei de calcul a limitei de venit.

Sedinta Consiliul raional Soroca (3)
Președintele raionul Soroca, Mihai Mâțu și Vicepreședintele raionului Soroca, Vladimir Nicuță

11:53 Totodată, printr-un amendament, a fost introdusă sintagma de locuință protejată, care ar putea fi oferită unor rezidenți ai Internatului Psihoneurologic din Bădiceni, în contextul dezinstituționalizării acestora.

12:09 Vicepreședintele raionului Soroca, Vladimir Nicuța, a raportat despre rezultatele recepționării și distribuirii ajutorului umanitar acordat de statul român. Cei prezenți au mulțumit autorităților române, precum și agenților și voluntarilor care au contribuit la transmiterea și repartizarea zahărului și coletelor alimentare în termeni optimi către beneficiari. De aceste ajutoare au beneficiat 6060 locuitori ai raionului Soroca.

Sedinta Consiliul raional Soroca (4)
Președintele ședinței din 30 iunie 2016, Victor Ciuvaga și secretarul Consiliului raional Soroca, Stela Zabrian

12:24 Din fondul de rezervă al raionului Soroca vor fi alocați 5200 lei Societății orbilor din raion, în scopul finisării lucrărilor de reparație a centrului destinat persoanelor cu deficiențe de vedere.

12:32 Muzeul de istorie și etnografie din satul Cosăuți, raionul Soroca, va fi denumit Muzeul de istorie și etnografie „Vasile Ceban”, potrivit deciziei adoptate în aceste momente cu un număr majoritar de voturi.

13:07 La final de ședință, conform unei interpelări parvenite anterior, șeful Direcției Agricultură și Alimentație, Serghei Slutu, a prezentat un raport cu privire la activitatea direcției.

Consiliul raional Soroca în ședință
Consiliul raional Soroca în ședință

Dacă ai și tu o știre interesantă, care vrei să fie publicată în ziarul „Observatorul de Nord” sau pe pagina noastră web, anunță redacția. O poți face adăugând știrea ta AICI sau să ne sesizezi o problemă AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.