Prăjituri mucegăite pe rafturile unui centru comercial din Soroca

0
49

O altă încălcare a drepturilor consumatorului a fost sesizată ieri, 28 iunie, de această dată produsul a fost procurat de la centrul comercial „Fourchette” din orașul Soroca.

“Am fost la marketul în cauză, de unde am cumpărat mai multe produse alimentare. Când am ajuns acasă, copilul m-a rugat să-i desfac ambalajul de la prăjitură. După aceasta, am observat că produsele erau mucegăite cu totul”, ne spune Natalia, cumpărătoarea care pentru a doua oară, în ultima perioadă, a dat de bucluc.

Contactată de către Observatorul de Nord, Alexandra Ungurean, directorul centrului comercial “Fourchette”, filiala Soroca, ne-a declarat că, cu toate că calitatea produsului lasă de dorit, termenul de valabilitate al acestuia expiră tocmai în luna august 2016. “Ne cerem scuze pentru situația creată, însă, noi nu răspundem de calitatea produsului, pentru că nu vedem ce este dincolo de ambalaj. Dacă ar fi expirat termenul de valabilitate, atunci cu adevărat, am purta toată răspunderea”. Directorul a spus, că în asemenea cazuri, este contactat furnizorul, care ia legătura cu cumpărătorul și îi restituie pagubele.

“În acest caz, noi vom verifica linia de produse alimentare și, vom contacta furnizorul, pentru ca să ia marfa înapoi”, menționează doamna Ungurean.

“Condițiile de păstrare ale produselor sunt respectate„ ne-a asigurat managerul centrului comercial “Fourchette”.

Acesta este al doilea caz din ultimele două săptămâni, când consumatorul a rămas nemulțumit de produsul procurat de la unele magazine din Soroca.

Cu toate acestea, Natalia nu a lăsat mâinile în jos și a luat legătura cu Agenția pentru Protecția Consumatorului, scriind două plângeri online pe aceste cazuri de încălcare a calității produsului procurat. Potrivit ei, pentru ca agenții economici să fie pedepsiți, trebuie de parcurs un proces mai complicat, și puțini sunt cei care merg până la capăt, fiind nevoie chiar de un avocat.

Sesizările Nataliei au fost mediatizate și distribuite pe larg pe rețelele de socializare. În primul caz, consumatorul a cumpărat ciocolate la un magazin din Soroca, în care au fost găsiți viermi vii.

“Rollini cu mucegai !!! Ori eu nu am noroc la cumpărături, ori toţi se ciocnesc de asemenea produse dar nu spun… E clar de unde le-am procurat?” scrie în comentariul alăturat postării pe o rețea de socializare.

Dacă ai și tu o știre interesantă, care vrei să fie publicată în ziarul „Observatorul de Nord” sau pe pagina noastră web, anunță redacția. O poți face adăugând știrea ta AICI sau să ne sesizezi o problemă AICI.

Doina Alexei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.