Militar din Soroca, învinuit de păstrarea a 1,6 kg de mercur

La domiciuliul unui militar din orașul Soroca a fost depistat şi ridicat un container cu 1 616 grame de mercur metalic. Percheziția a avut loc, potrivit Procuraturii Militare Bălţi, în februarie curent.

În comunicatul emis de către Serviciul de presă al Procuraturii Generale se menționează, că este vorba de un comandant pluton al Batalionului nr. 13 al Forţelor de Menţinere a Păcii. Acesta este învinuit de încălcarea regulilor de păstrare a deşeurilor toxice.

Îndată după incident, militarul, în vârstă de 27 de ani, a fost trecut în rezervă.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală instanţei de judecată. Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă o pedeapsă de până la 3 ani de închisoare.

Dacă ai și tu o știre interesantă, care vrei să fie publicată în ziarul „Observatorul de Nord” sau pe pagina noastră web, anunță redacția. O poți face adăugând știrea ta AICI sau să ne sesizezi o problemă AICI.

Doina Alexei

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.