Odihna copiilor a început la tabăra „La Dumbravă”

0
204

La tabara de odihnă pentru copii „La Dumbravă” se odihnesc în aceste zile în jur de 300 de copii. Prima tură a început din 13 iunie și se va încheia la 22 iunie. Ieri, copiii au asistat la un spectacol al operei „Amintiri din copilărie”, scrise de Ion Creangă și susținut de către actorii teatrului „Veniamin Apostol” din Soroca. Pe lângă măsurile culturale, ei sunt implicați în diverse activități educative și distractive, inclusiv sunt organizate excursii la Cetatea Sorocii, Lumânarea Recunoștinței și alte zone turistice din raionul Soroca.

Pe lângă căsuțele din lemn și teren pentru practicarea sportului, cu doi ani în urmă pe teritoriul taberei a fost inaugurat un bazin la inițiativa autorităților publice locale, care, spune directorul taberei, Gheorghe Grosu, este într-o stare bună și va fi exploatat odată cu încălzirea vremii.

La tabără copiii își petrec vacanța în cel mai activ și sănătos mod. Potrivit directorului taberei, la fel ca anul trecut, în acest an se organizează patru ture, fiecare tură având foi de odihnă pentru 300 de copii. Următoarele trei ture încep din data de 26 iunie, 10 iulie și 19 iulie.

Gratis se odihnesc la tabăra „La Dumbravă” câștigătorii concursului „Elevul anului” și alți copii care au merite la învățătură, inclusiv sunt oferite 185 de foi de odihnă pentru copii fără părinți, care sunt sub tutelă sau provin din familii monoparentale.

Prețul unei foi de odihnă este de 1230 lei pentru copiii din raionul Soroca, și de 1350 lei pentru cei din alte regiuni.

Directorul taberei ne-a comunicat că în fiecare an, înainte de începutul sezonului estival, tabăra se aduce în ordine și se efectuează lucrări de reparație, dar și de completare cu utilajele necesare, pentru ca copiii să aibă parte de o vacanță de neuitat.

Trimiteți-ne acum ştirea Dvs. – ADAUGĂ O ŞTIRE sau comunicaţi-ne despre o situație de interes public – SESIZEAZĂ O PROBLEMĂ! CLICK în partea de sus-dreapta a paginii noastre web.

Doina Alexei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.