Mai mulţi donatori de sânge sunt din sate

În perioada 01-14 iunie se desfăşoară decada de promovare şi recrutare a donatorilor de sânge voluntari în cadrul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, care este marcată în mai multe raioane din republică.

În acest an la Secţia de transfuzie a sângelui din Soroca, de la începutul lunii iunie s-au prezentat la punctul de colectare a sângelui 19 persoane. “Recent, un alt grup de 10 donatori din Soroca au plecat la Bălţi în acest scop. Dacă aveţi o stare de sănătate bună, vă îndemnăm să veniţi la secţie şi să donaţi sânge, dăruind astfel viaţă celor care au nevoie”, ne comunică şefa secţiei, Creţu Ludmila Alexei.

Specialistul a menţionat faptul că anul trecut au fost înregistraţi mai mulţi donatori benevoli în comparaţie cu anul curent. Una din cauze ar fi vremea neprielnică, aceasta deoarece o bună parte din donatori vin din sate.

Cei mai activi donatori de sânge din raion sunt din Rudi, Bolboci, Şolcani, Vasilcău, Voloviţa, Căinarii Vechi şi Rubleniţa.

Toţi doritorii de a dona sânge o pot face în fiecare zi de marţi şi joi, între orele 08.00 – 13.00, la Secţia de transfuzie a sângelui din raionul Soroca.

Doina Alexei

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.