Au furat o maşină de tuns iarbă şi riscă ani de puşcărie

0
25

Un minor de 15 ani şi un tânăr de 19 ani, originari din raionul Soroca, sunt suspectaţi pentru faptul că au sustras ilegal o maşină de tuns iarba din garajul unui locuitor al satului Cureşniţa Veche. Incidentul a avut loc în luna aprilie curent.

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de poliţie Soroca, ambii plecau la pescuit, când au observat în curtea unui locuitor al satului, în garaj, utilajul respectiv. Pentru a sustrage bunul, aceştia au deteriorat lacătul, au pătruns în garaj şi după ce au luat maşina de tuns iarba, au ascuns-o pe malul râului Nistru în iarbă.

Ulterior, tânărul de 19 ani a vândut bunul unui locuitor al satului Bulboci, raionul Soroca, pentru suma de 650 lei. Utilajul a fost mai apoi restituit proprietarului.

Suspecţii și-au recunoscut vinovăția, fiind cercetaţi pentru furt. Dacă vina lor va fi dovedită, ei riscă închisoare de până la 4 ani sau amendă în mărime de 6 000 lei până la 20 000 lei, sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.

În privinţa minorului, Procuratura raionului Soroca urmează să examineze materialele pentru a lua o decizie în acest caz.

Poliţiştii recomandă locuitorilor raionului Soroca să utilizeze grilaje metalice la ferestre şi uşi sau să roage vecinii să supravegheze casa în timpul lipsei lor de acasă.

Doina Alexei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.