Ajutoare umanitare de la Guvernul României

0
22

Cu suportul Guvernului României, de la începutul lunii mai au fost repartizate ajutoare umanitare pentru mai mulţi locuitori din raionul Soroca, aflaţi în dificultate. Doar de ajutor umanitar sub formă de zahăr au beneficiat 5921 persoane, iar de colete cu produse alimentare – 550 persoane, potrivit informaţiilor furnizate de către Serviciul Relaţii Publice din cadrul Consiliului raional Soroca.

gggg.jpgAstfel, printre beneficiari se regăsesc copiii cu dizabilități de gradele sever, accentuat, mediu; persoane cu dizabilități severe de boală generală și din copilărie; persoane solitare aflate la deservire, case de tip familie; copii din asistența parental profesionistă, familiile celor decedați pe Nistru, familiile celor decedați la Cernobîl; instituțiile preșcolare; copii rămaşi fără ocrotire părintească plasați în tutelă/curatelă; Internatul psihoneurologic din s. Bădiceni; Centrul de plasament temporar pentru copii „Azimut”, Centrul pentru boschetari „Revenire”; Casa Comunitară din s. Voloave, Centrul de plasament pentru persoane vârstnice și cu dizabilități „Acasă” din s. Bădiceni; Spitalul raional Soroca.

Ajutorul umanitar a fost repartizat în conformitate cu un plan aprobat de către Comisia interdepartamentală pentru ajutoarele umanitare. La nivel de comunitate, responsabilitatea pentru corectitudinea distribuirii acestora a fost pusă în sarcina primarului localității, care este și președintele Comisiei locale pentru ajutoare umanitare.

Ajutorul umanitar acordat de Guvernul României este destinat prevenirii situaţiilor de risc în rândul persoanelor aflate în dificultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.