Sorocenii au învins la Concursul „Genius”

0
31

Potrivit AȘM, premiul pentru cel mai activ raion a fost acordat raionului Soroca, reprezentat de trei instituţii educaționale: Colegiul Tehnic Agricol, Liceul Teoretic ”Constantin Stere” şi Gimnaziul „Gr. Vieru”, satul Vasilcău.

Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM) a găzduit cea de-a IX-a ediţie a Concursului Naţional Cel mai bun elev inovator „Genius”. Premiul Mare le-a revenit elevilor Munteanu Nicolae de la Colegiul Tehnic Agricol şi Guzun Dimitrie de la Liceul Teoretic „Constantin Stere” din oraşul Soroca (discipoli ai profesorului de fizică Victor Ciuvaga, de la LT “Constantin Stere). Ei au creat un dispozitiv de transformare a energiei solare în energie termică. O altă elevă a LT “Constantin Stere”, Vlada Răilean (prof. Rodica Roman), a fost menţionată cu un premiu special, elevul clasei a VII-a de la Gimnaziul „Grigore Vieru” din satul Vasilcău, Vadim Derinov (prof. Grigore Ciobanu), a primit o Menţiune specială  pentru lucrările „Secator hidraulic” şi „Culegător de fructe” şi un premiu bănesc în mărime de 600 lei!

20160514_210410.jpg

20160514_210326.jpg

Potrivit AȘM, premiul pentru cel mai activ raion a fost acordat raionului Soroca, reprezentat de trei instituţii educaționale: Colegiul Tehnic Agricol, Liceul Teoretic „Constantin Stere” şi Gimnaziul „Gr. Vieru”, satul Vasilcău. Premiul pentru cel mai activ liceu a fost obținut de Liceul Teoretic „Universul”, municipiul Chişinău, care a fost prezent în competiție cu 27 de lucrări. La concurs au participat 118 concurenți, cu vârste cuprinse între 7 și 19 ani, reprezentând 32 de instituții de învățământ din țară. În cadrul concursului au fost expuse 116 lucrări din diverse domenii. Câștigătorii concursului au primit diplome de participare, cadouri de preţ, cărți, premii băneşti.

Concursul este organizat de către AȘM, în parteneriat cu mai multe instituţii care susţin şi promovează dezvoltarea capacităţilor inovative şi creative în rândul tinerilor.

Ediţia curentă a fost dedicată aniversării a 70-a de la crearea primelor instituţii de cercetare şi a 55-a de la fondarea AŞM. Toate instituţiile de învăţământ participante au primit în dar „Cartea Roşie a Republicii Moldova”. (Dan AOLEI & trm.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.