Încorporarea de primăvară: 18 în loc de 11

În perioada aprilie-iulie 2016 se desfășoară campania de încorporare în trupele de carabinieri, prima din acest an. Recent, un grup de tineri care au atins vârsta potrivită au fost încorporați.

Numărul acestora este însă aproape dublu față de numărul necesar, mulți tineri manifestând dorința de a face armata. “Avem sarcina de 11 recruți, dar sunt încorporați mai mulți, deoarece sunt doritori”, a menționat Tatiana Nitrean, șef Secție recrutare încorporare, Centrul Militar Teritorial Soroca. Astfel, 18 tineri din raionul Soroca vor face serviciul militar în termen în următoarele 12 luni. Asta însă după un curs de inițiere de șase săptămâni, în Unitatea Militară nr. 01 din Bălți.
Anual sunt desfășurate patru campanii de încorporare. Potrivit sursei menționate, sarcina de Guvern pentru anul 2016 în raionul Soroca este de 57 de tineri în trupele de Carabinieri și Armata Națională.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.