Ziua Drapelului de Stat la Soroca

0
23

Astăzi, 27 aprilie, este sărbătorit unul dintre simbolurile de Stat – Drapelul Republicii Moldova. Sorocenii au marcat această zi printr-o cursă de ciclism, un miting tradiţional şi o defilare solemnă cu un Tricolor imens pe străzile centrale ale oraşului.

 

270416-OdN-624DSC_0646.jpg

 

De dimineaţă, Clubul de ciclism pentru fete al liceului „Petru Rareş” a pornit într-o cursă pe biciclete. Toţi participanţii purtau Drapelul de Stat în mână sau la bicicletă. Startul a fost dat la Podul Lui Bechir, iar prima staţie a fost la Cetatea Soroca.
 

 
270416-OdN-62213055489.jpg
 
În acelaşi timp, autorităţile raionale şi cele orăşeneşti au onorat Drapelul de Stat în cadrul unui miting şi a unui marş al Tricolorului.

 
270416-OdN-627DSC_0698.jpg
 
Astfel, autorităţile şi mai mulţi tineri, purtând un tricolor de dimensiuni mari, au defilat pe străzile centrale ale oraşului, de la Primăria Soroca până la Cetate. Acolo îi așteptau elevi şi profesori de la mai multe instituţii de învăţământ, participanţii cursei de ciclism.
 

 
În faţa cetăţii, după ce au onorat Imnul de Stat al Republicii Moldova, autorităţile au ţinut discursuri şi au înmânat câte un Tricolor gimnaziului „Dumitru Matcovschi” şi celor patru licee din oraş: „Petru Rareş”, „Constantin Stere”, „Ion Creangă” şi „Alexandr Puşkin”.
 

 
După manifestaţia din faţa Cetăţii, cicliştii şi-au reluat cursa.
 

 
Patrioţii pe biciclete şi-au continuat drumul spre la liceul „Constantin Stere”, unde erau aşteptaţi.
 
 
La piept, în maşină sau ataşat la geantă, mai mulţi soroceni poartă astăzi, cu mândrie, Tricolorul.
Ziua drapelului naţional al Republicii Moldova este sărbătorită la 27 aprilie, a fost instituită de Parlamentul de la Chişinău la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputaţii primului Legislativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.